Søg

Art`n`Decoration

En blog om kunst, kreativitet og personlig udvikling

Arkiver

Inktober – 31 tegninger på 31 dage

Oktober er lig med Inktober tid! Hele oktober fylder kunstnere fra hele verdenen de sociale medier med ink-drawings/blæk eller tusch tegninger. I år var jeg være med!

Inktober har eksisteret siden 2009 hvor kunsteren Jake Parker satte sig for at tegne i tegning hver dag – for at forbedre sine tegneevner med tusch og ikke mindst udvikle nogle gode tegnevaner. Lige siden har tegnere og kunstnere fra hele verdenen taget udfordringen op og fyldt nettet og de sociale medier med håndtegnede tusch illustrationer under hashtagget #inktober. – Og du kan også være med!

Ovenover kan du se den officielle Inktober 2018 udfordring. Nogle laver deres egen, men for mig sætter jeg lidt en ære i at lave den originale og få hele “ånden” i Inktober med.

Inktober tegninger 2018

Hurrraaa! Jeg klarede det!

Jep, jeg klarede sørme alle 31 Inktober tegneudfordringer, nogle nemmere end andre.

Var jeg ved at give op undervejs? Ja og nej! Jeg har altid været god til at lægge en plan og have et mål for hvad jeg skal nå. Sådan trives min krøllede hjerne bedst. Men jo jeg nåede et par kritiske punkter, hvor jeg overvejede om jeg skulle droppe at lave alle 31 tegninger. Det skyldtes primært en ret svær og krævende tid på privatfronten, og til dels mine forventninger til mig selv. Men da jeg fik skruet ned for egne forventninger, gik det meget bedre.

Jeg endte faktisk med at afsætte 30 min til max en time til at tegne hver aften. Og det fungerede rigtig godt. Om morgenen tjekkede jeg listen (der lå som skærmbillede på min mobil) så kunne jeg bruge dagen på at tænke over dagens udfordring og hvordan jeg skulle gribe den an.

Men…

Jeg brugte også rigtig meget energi, og efterfølgende har jeg været fuldstændig drænet og tom for nye tegne idéer.. I bund og grund trængte jeg efterfølgende virkelig til en pause..

Skal du være med til igen til næste år? Ja for p….! Ingen tvivl om at næste Inktober, skal jeg være med igen! Det er både udfordrende og krævende, men det er på samme tid også inspirerende og man lærer sine kreative evner meget bedre at kende, så jo jeg er klar. Og næste år ved jeg også lidt om, hvordan jeg kan klare presset og komme igen Inktober bedst muligt.

Inktober tegninger 2018

 

Mine bedste råd til næste Inktober udfordring!

De her råd er til dig, som overvejer eller som allerede har besluttet du vil være med til Inktober næste år.

 1. Sæt ikke dine forventninger for højt – Hele oktober flyder instagram over med Inktober tegninger, nogle mere detaljerige, kreative og smukkere end andre, men det handler virkelig ikke om andre. Det handler om dig! Inktober handler om at forbedre dine tegneevner uanset dit niveau. Hellere få tegnet 10 min hver dag, end at må stoppe  efter 4 dage, fordi du har for høje forventninger til dig selv. Du kan godt blive inspireret af andre instagram Inktober tegnere, men pas på, du ikke bliver overrumplet.
 2. Afsæt hver dag (helst på samme tidspunkt) den mængde tid du max vil bruge på dine Inktober tegninger. Lægger du en plan og følger den, bliver det meget nemmere for dig selv at gennemføre. Som tidligere skrevet afsatte jeg 20 min til en time hver aften, når sønnen var puttet. Det var det, der fungerede for mig, men måske er det noget helt andet som fungere for dig.
 3. Vær forberedt på næste dags udfordring. At været forberedt mentalt på hvad næste dags  tegneudfordring rummede, var alfa omega for mig. Så kunne jeg nemmere blive inspireret i løbet af dagen, og tegningen gik meget nemmere. Igen kan du sagtens blive inspireret af andre, men google kan også være en stor hjælp til en idé, hvis du en dag er fuldstændig blank, og tro mig, der skal nok være en dag eller 2, hvor du ikke aner hvad du skal tegne..

 

God fornøjelse!

PS: Hvis du ikke kan vente med at komme i gang, kan du altid søge på vores bedste ven google efter “30 days drawing challenge” – så ligger der flere forskellige forslag og idéer til tegneudfordringer. Du kan også blive inspireret af min DRAWING CHALLENGE – hvor jeg tegnede 30 forskellige tegninger på 30 dage. 

HUSK! Du kan se alle mine inktober tegninger på min instagram @artndecorationblog

 

Hvad skal jeg male?

Kender du det ? Man sidder og kigger på et tomt lærred. Hele dagen har hovedet været fuldt med ideer, men nu er hovedet tomt, og spørgsmålet “Hvad skal jeg male?” lægger på lur i baghovedet.

Det handler i bund og grund ikke om HVAD du skal male, men nok mere hvordan skal man kommer i gang! Du behøver ikk altid have en plan for hvad du skal male. Har du overvejet bare at finde malerpenslerne frem og så komme i gang i stedet for at sidde her og kigge på din telefon (computer, tablet etc. Eller hvad du nu læser det her på!) Måske har du allerede fundet malerpenslerne og maling frem? Super! Så er du da kommet et lille skridt af vejen!

img_1572
“En ko” Et resultat af en af de dage hvor jeg ikke vidste hvad jeg skulle male

Du må huske på at male handler nødvendigvis ikke om hvad du skal male, men om at komme i flow. Du ved den der tilstand hvor man næsten svæver helt ind i maleriet, og kan give slip på alle sine tanker og virkeligheden omkring en.

At komme i flow kan gøres på mange forskellige måder, nogle har nemt ved det, nogle har svært ved det og andre har aldrig prøvet det før. Continue reading “Hvad skal jeg male?”

Bladskåle i selvhærdende ler 

img_1434
Bladskåle i selvhærdende ler

Til min polterabend for snart ca 1½ år siden lavede vi ler, og det var fantastisk sjovt! Vi lavede blandt andet bladskåle, og det er her jeg har idéen fra. Og det er virkelig sjovt at lege med ler, men bruger man rigtig ler, skal det helst brændes. Her er blev selvhærdende ler svaret, og heldigvis er det blevet rigtig populært og man kan få det rigtig mange steder. Continue reading “Bladskåle i selvhærdende ler “

11 kreative ting du kan lave sammen med dine børn i ferien +bonusaktiviteter  

Uanset om det er efterårsferie, juleferie, vinterferie, påskeferie eller sommerferie, så er FERIE lig med hygge, lange gå ture og ture på legepladsen, udflugter og masser af kvalitets tid. Men også lig med massere tid til kreativ. Så her får i 11 idéer til kreative sysler med børn i ferien, og de fleste kan man sagtens tage med udenfor, hvis det er godt vejr.  Continue reading “11 kreative ting du kan lave sammen med dine børn i ferien +bonusaktiviteter  “

Fra yt yil nyt; om en anderledes og spændende maleopgave

 

This slideshow requires JavaScript.

Mine forældre havde dette maleri med rytteren der red gennem skoven hængende i deres nye sommerhus. De var ikke helt tilfredse med det, men i stedet for at smide det ud, spurgte de mig om jeg ville male det om. Og selvfølgelig ville jeg det.

Vi fik en snak om hvad de havde af idéer og hvilke elementer de eventuelt gerne ville beholde i det oprindelige billede, og ud fra det fik det gamle maleri et nyt liv.  Continue reading “Fra yt yil nyt; om en anderledes og spændende maleopgave”

Hvad skal jeg tegne? 

Hvad skal jeg tegne? Et spørgsmål man som mor, ofte får af sine børn, men også et spørgsmål man som tegner ind i mellem stiller sig selv. Jeg har ofte lysten til at tegne, men ved ikke altid lige hvad jeg skal tegne. Ofte spørger jeg kæresten, hvad han syntes, jeg skal tegne, men for det meste kommer han med enten barnlige eller platte idéer!!! (Intet ondt om ham, men hvor kan det bare være træls, når man virkelig mangler en god idé, måske kender i det?)

Efterhånden har jeg lært at finde min inspiration andre steder. Jeg er b.l.a. stor fan af disse facebook sider:

 •  Wild life and Nature Pictures – Her lægges der dagligt billeder op af dyr og natur 
 • Art People Gallery  – Her får jeg inspiration af andre kunstneres værker og skulpturer
 • Art and colors – Endnu en side hvor der dagligt lægges billeder op af natur og dyr
 • Insider Art – En super god side, hvor jeg ofte bliver inspireret af andre meget dygtige kunstnere, De har også en facebook, hvor de deler alt lige fra kunst til mode.

På disse sider finde jeg ofte inspiration til mine tegninger. Jeg ser opslagene/billederne på min forside på facebook, også tager jeg ganske enkelt et skærmbillede af det billede, jeg ønsker at tegne. Så er det pågældende billede er gemt til det tidspunkt, hvor jeg har brug for det.

Derudover finder jeg ofte idéer fra ting omkring mig, en skulptur jeg møder på min vej, eller på en tur i skoven, bestemte situationer, følelser og mennesker. Det kan være en rigtig god idé at tage billeder, når du alligevel er af sted.

BONUS: For mange kan det være en fordel at lægge billederne i et bestemt album på din telefon (eller hvad der nu kan fungere for dig), så du altid nemt kan finde tilbage til billederne og få inspiration til dine tegninger.

Du er også velkommen til at finde inspiration på min Facebook side Art`n`Decoration by Lærke Emilie 

Eller du kan følge med på Instagram: søg efter @artndecorationblog.com

img_2450
Inspirations billede fra FB siden Wild life and Nature pictures
img_2537
Min tegning

DIY hjemmelavet ler UPDATE

Til påske eksperimenterede jeg med at lave hjemmelavet ler, det mislykkedes en smule. Jeg brugte dengang kartoffelmel i dejen, og den ler jeg fik ud af det blev en klistret masse, der ville klaske sammen. Jeg kunne ganske enkelt ikke få formet nogle figurer.

Men nu har jeg prøvet igen, så her får i den lovede update!

Brug majstivelse! Leret bliver meget nemmere at arbejde med og klasker ikke sammen. Ja jeg fik rent faktisk hele 2 figurer ud af det. Dette ler er dog stadig ikke egnet til børn. Det bliver hurtigt en smule tørt at arbejde med, og smuldre lidt. Jeg valgte at tilsætte lidt vand indimellem, og brugte også vand til at glatte lidt ud og sætte sammen, det fungerede meget godt, men er som sagt ikke særlig børnevenligt.

Her kommer lige opskriften igen, hvis nogle ville prøve det af selv!

Opskriften jeg brugte var:

 • 2 dl natron
 • 1 dl majstivelse (el. kartoffelmel (kan jeg dog ikke anbefale)
 • 1 1/2 dl vand

Massen opvarmes ved middel varme i en gryde og røres godt rundt. Læg derefter massen på et skærebræt med en VÅD klud over til den er afkølet, den herefter klar til brug. De færdige figurer bages i ovnen ved 100° i ca. 2 timer til de hårde.

Mine figurer efter bagning

Jeg malede derefter mine figurer med akrylmaling, de blev rigtig fine.

OBS; Brug ikke vandfarve eller akvarel! Dette ødelægger dine figurer, da leret ikke tåler vand!

Følg med på Facebook: Art’n’Decoration by Lærke Emilie 

Eller find mig på Instagram: søg efter @artndecorationblog.com

 

DIY Påskeæg med hjemmelavet ler

I dag har jeg hygget med at prøve at lave ler selv, og det skal bestemt afprøves igen.

Opskriften jeg brugte i dag var:

 • 2 dl natron
 • 1 dl majstivelse (el. kartoffelmel)
 • 1 1/2 dl vand

Massen opvarmes ved middel varme i en gryde og røres godt rundt. Læg derefter massen på et skærebræt med en VÅD klud over til den er afkølet, den herefter klar til brug. De færdige figurer bages i ovnen ved 100° i ca. 2 timer til de hårde.

Jeg brugte i min “dej” kartoffelmel, og det får altså en noget underlig konsistens at arbejde med. Massen var meget klistret, og de fleste af mine figurer mislykkedes, da de havde tendens til at klaske sammen. Jeg tænker, at jeg i nærmeste fremtid vil prøve igen, men bytte kartoffelmel ud med majsstivelse, og se om det måske fungerer bedre, (det vil der selvfølgelig komme en update omkring).

 

12788220_10208904056021592_893065488_n

Dette blev så dagens pæneste kreation, et par fine påskeæg, som jeg efter bagning har malet med akrylmaling.

Senere prøvede jeg at lave hjemmelavet ler igen, og prøvede denne gang at bruge majsstivelse i stedet for kartoffelmel. Læs hvordan det gik her! PS anbefaler at du læser denne inden du gå i gang med projekt hjemmelavet ler! 

LIKE og Følg med på Facebook: Art’n’Decoration by Lærke Emilie 

Eller find mig på Instagram: søg efter @artndecorationblog.com

 

 

Website Built with WordPress.com.

Up ↑