Så blev det endnu en gang Fastelavn og kostume tid! Aula har meddelt at der holdes Fastelavnsfest i børnehaven, og selvfølgelig skal børnene være udklædt. De fleste gange bliver kostumet brugt kortvarigt, og i disse sparetider så er det penge jeg godt kunne bruge på noget mere fornuftig end spas og leg.. Men ungerne skulle jo heller ikke snydes for et kostume, så denne gang måtte jeg i gang med symaskinen.

Faktisk er jeg virkelig ikke særlig rutineret i at sy (eller dygtig) og jeg fik da også lavet en fejl med nogle ærmer, der blev lidt for smalle og måtte pille det op igen. Men børnene fik deres kostume og var lykkelige! Det var faktisk slet ikke så svært.

Til dette fastelavns kostume skal du bruge: 2 håndklæder, Et stykke filt stof i samme farve og evt et stykke stof til øjne (alternativt kan bruges et stykke pap)

Sådan gør du:

  • Ud af håndklæde 1 klipper du først ud til hue (se nedenfor) Jeg klippede efter en hue fra en af børnenes jakker, og syede den herefter sammen. Sy herefter øjne på huen.
  • Herefter klipper du filt stykker i så trekanter (cirka 10*10 cm), det gør ikke noget de ikke er helt ens. Sy dem sammen dobbelt.
  • Læg håndklæde 2 ud på bordet på den lange led. Fold cirka 15 cm ned, og sy cirka 15 ind, så du danner et lille ærme. Dette gøres på begge sider.
  • Fold herefter håndklædet på midten, for at finde det sted huen skal syes fast. Midten af huen skal sidde midtfor. Sy huen fast på kanten.
  • Til sidst syes trekanterne fast på ryggen (se billede nedenfor) Har man lyst kan man klippe et lille aflangt stykke af en rest håndklæde, og sy fast som hale.

Så er i klar til at holde fest!

Bonusinfo: Her er brugt 2 almindelige håndklæder, og kostumet kommer til at passe til et barn i 2 – 4 års alderen. Bruger man et badehåndklæde passer kostumet en 4 – 6 årig, måske endda lidt ældre. Det er i øvrigt nemt at tage af og på, og evt have ud over overtøjet. Det tog max en 1 ½ times tid at lave for nybegynderen her, – og med en symaskine der også drillede lidt.

Har du større børn ? Så tjek lige det her nemme fastelavns kostume til det større barn!