Det er da alle forældres drøm, når der på AULA bliver skrevet ud om den årlige fastelavnsfest. Det har nærmest lige været halloween (og jul for den sags skyld) og straks skal vi ud og købe kostumer igen…

I et par år ønskede min søn årets fastelavns kostume i gave, så de første år var vi ligesom dækket ind med den der udklædning. Men nu er han blevet større (12 år!) og interessen er der ikke rigtig. Faktisk gad han ikke rigtig fastelavn i år, men da blev skrevet ud, at de skulle slå lidt på en tønde, så måtte han jo alligevel have et kostume. – og mors gode ide blev heldigvis godkendt. Det vigtigste er, at det kostede nærmest ingenting.

Til min søns fastelavns kostume er brugt: 1 hvid sæk, maling, og tusser, papir, og små slikposer

Sådan laver du nemt selv kostume:

  • For at få en firkantede form, har jeg klippet bunden af posen og vendt den på tværs.
  • Herefter klippes der hul til hoved og ben
  • Mal (med akrylmaling) forside; grøn i bunden og rød i toppen , lad den tørre og mal bagsiden på samme måde
  • Herefter dekoreres og skrives med tusch. Jeg har brugt tusserne MOLOTOW One4all, der er helt fantastiske fordi de kan tegne på alting. Men Posca tusser kan helt sikkert også bruges, hvis man har det.
  • På bagsiden har jeg over stregkode, og indholdsfortegnelse, skrevet på almindelig papir, og sat fast med tape.
  • Derudover har jeg dekoreret posen med de små slikposer.

Bonusinfo: Det var nemt at lave, men det tog lidt tid. Det der tog længst tid var malingens tørretid, så det er lidt svært at sige, hvor lang tid det har taget i alt, måske omkring 1 time, hvis jeg tager malingens tørretid fra. Det er iøvrigt nemt at lave kostumet i alle mulige andre slikvarianter. Så er ynglings slikket Dumle slikkepinde, så er det bare at komme i gang med den røde maling.

Det skal lige siges, at knægten blev rigtig glad for hans fastelavnskostume og fik slået katten af tønden. – og jeg kan prale af, at han blev kåret som bedst udklædte 🙂