Når ens kæledyr og ofte også ens bedste ven går bort, er det rigtig trist, og sorgen kan være svær, især for børnene. At have noget håndgribeligt som fx hundens ynglingsbold kan være en hjælp for barnet til at håndtere sorgprocessen og savnet.

Der findes også efterhånden utallige måder at bevare en lille del af sit kæledyr, nogle dyrere end andre. Udover de indelysende muligheder som billeder og video, er det blevet populært at beholde asken, få lavet poteaftryk eller endda få lavet glas smykker med kæledyrets hår eller aske. Det er en måde at beholde en lille bitte del af sin bedste ven, og et fint lille kæledyrsminde. Men det kan også være dyrt.

Så her får du 3 næsten GRATIS gør-det-selv DIY måder at lave et kæledyrsminde, som børnene kan være med til at lave, så I sammen kan mindes jeres bedste ven.

DIY kæledyrsminde nummer 1 – Bogmærke

Du skal bruge: Et stykke pap (eller papir), Lim, en lille smule hår (fra dit kæledyr selvfølgelig) evt. billede og lidt klistermærker eller hvad man nu har lyst til at pynte med. Lamineringsmaskine og lamineringslommer (alternativt kan bruges plastiklomme og gennemsigtig tape)

Da vi mistede vores dværgpapegøje her i sommerferien, var det en trist dag. Peppe havde været en del af vores liv i lang tid, og der blev pludselig meget stille i stuen. Min store dreng var selvfølgelig meget ked af det, selvom fuglen fik en pæn begravelse.

DIY kæledyrsminde - Bogmærke

Til mit held skulle der lyde et sidste pip fra Peppe, da jeg fandt en af hans fjer, der hvor støvsugeren ikke havde været. Jeg limede fjeren på et stykke pap, og pyntede med klistermærker. Det blev pænt lamineret, og nu kan min store dreng sende vores Peppe en tanke hver aften, når han læser.

Sådan gør du:

  1. Som beskrevet ovenfor; find et stykke pap, og klip i ønskede størrelse.
  2. Lim kæledyrets hår/fjer fast (evt. billede), herefter kan I dekorere og pynte som I har lyst.
  3. Laminer til sidst, for at sikre holdbarheden.

DIY Kæledyrsminde 2 – Nøglering

Du skal bruge: En tot hår fra dit kæledyr, en nøglering med plads til billede

Da vi mistede vores dejlige hund Lunte var det ekstra svært. Han blev aflivet hos dyrlægen, og vi valgte at tage ham med hjem i min mors have og begrave ham på hans ynglings sted. Han var syg, og vi var forberedte på det, men det var rigtig svært alligevel. Specielt for min ældste dreng, der hurtigt kom til at savne hans bedste ven.

DIY kæledyrsminde - nøglering

Til mit held havde min mor klippet et par lokker af Luntes hår, inden vi kørte til dyrelægen. Dem fik vi lagt i en nøglering, så vi nu kan have ham med os og mindes ham hver dag.

DIY kæledyrsminde 3 – Lav selv en minde bog

En af de ting der virkelig har hjulpet min dreng til at mindes vores gamle hund Lunte, er den bog jeg lavede til ham. Det er bog med alle de billeder jeg kunne finde af Lunte og af de 2 sammen.

DIY kæledyrsminde - lav selv bog

Det er nemt, og kræver kun lidt teknisk snilde, en printer, en lamineringsmaskine, en hulmaskine og lidt snor.

Billederne i bogen har jeg sat sammen som collager. Det kan nemt gøres via en app eller en hjemmeside ala canva.com Herefter blev alle billederne printet og lamineret, sammen med den sidste tot hår. Herefter laves huller og siderne sættes sammen med et lille stykke snor. Udover bogen og nøgleringen har min søn beholdt Luntes ynglingsbold og halsbåndet.