DIY URO til ophæng i vinduet

Jeg har været heldig! Rigtig heldig! For efter vi er flyttet i hus har vi fået nogle helt fantastiske store vinduer i stuen. Det er så skønt. Man begynder rigtig at kunne mærke at foråret og lyset kommer ind. Men de ser altså også lidt tomme ud. Specielt efter jeg tog julestjernerne ned, syntes jeg, at de store vinduer så tomme og triste ud. Jeg havde lidt svært ved at finde ud af hvad jeg lige kunne hænge i mine vinduer, som kunne pynte, men som ikke nødvendigvis var bundet op på årstiden. Det skulle gerne være noget let og simpelt. Gerne noget kreativt og kunstnerisk jeg selv kunne lave, eller noget børnene kunne være med til at lave. Min mor foreslog perleplader, men mine 2 små drenge er kun 2½ og koncentrationen om at lave en hel perleplade er der altså ikke endnu. Men det jeg fandt på at lave kan ALLE, store som små, være med til!

Til at lave denne super nemme DIY uro skal du bruge: Lamineringslommer og lamineringsmaskine, Molotow one4all tuscher (posca tuscher kan bruges men IKKE almindelige tuscher), hullemaskine og snor. – og det vigtigste er at det er super nemt og ALLE kan være med til denne kreative aktivitet.

Sådan laver du en farverig uro:

  1. Åben lommen og Tegn på indvendig side af lamineringlommen. I kan tegne lige det i har lyst til. Her er det mine 2 små drenge på 2½ år der har været i gang, så det blev bare til en hel masse farver og skønne streger, men man kan jo udfolde kreativiteten og tegne lige hvad man har lyst til 🙂
  2. Lad tuschen tørre og laminer lommen i lamineringsmaskinen
  3. Lamineringslommen klippes efterfølgende ud i den form man ønsker. Her har jeg (den voksne) klippet, helt simple cirkler, men har man lyst kan man jo klippe små dyr, eller andre former. Jeg vil dog anbefale at klippe en lidt større figur til at hænge de små figurer i.
  4. Klip huller til ophæng med en hullemaskine, sæt snor i og saml uroen.
  5. FÆRDIG! Den fine ro er nu klar til at hænge op i vinduet. Når solen skinner igennem er den ekstra fin. Vores hænger perfekt i mine store stue vinduer, men de kunne også hænge som et flot dekorativt ophæng på børneværelset, ja faktisk kan de hænge alle steder.
DIY URO - kreativ aktivitet for alle

Denne kreative aktivitet er for de helt små, ikke bare en kreativ aktivitet, det er også en fantastisk sanse oplevelse. At tegne på noget der er gennemsigtigt giver børnene rigtig mange muligheder for at udfoldelse sig og bruge sanserne, både mærke hvordan tuscherne opfører sig anderledes på lamineringslommen, og at se hvad der sker når man tegner efter noget der ligger under lamineringslommen. Vi havde bare en avis under, og drengene morede sig gevaldigt med at “tegne på” både huse og mennesker, for at opdage at der slet ikke var tegnet på dem når jeg løftede lommen væk. For de større børn kan man nemt eksperimentere med at tegne efter simple figurer. Det styrker også finmotorikken. Lad mig da også lige nævne den magiske maskine, lamineringsmaskinen. Den var mine drenge yderst imponeret over. Herhjemme er det i hvert fald ikke sidste gang vi laver den her kreative aktivitet 🙂

Leder du efter flere kreative aktiviteter kan du finde flere spændende idéer til kreativiteten i mit blogindlæg 11 kreative ting du kan lave sammen med dine børn i ferien +bonusaktiviteter

Tak fordi du læste med 🙂

Dette indlæg er sponsoreret af Stelling.dk, hvor du også kan købe de helt fantastiske Molotow One4all tuscher, der kan tegne på alt. I mit blogindlæg Sæt farve på dit hjem med Molotow – Tuschen der kan tegne på ALT! kan du læse min ærlige anmeldelse af tusserne, og se flere skønne kreative aktiviteter