Kunst, malerier og recovery

Da jeg startede min recovery rejse havde jeg ikke nogen idé om at jeg ville nå så langt som jeg er kommet i dag. Jeg havde da slet ingen idé om hvor vigtig min kunst og kreativitet var for min vej. I starten var min kunst (dengang knap så seriøse tegnerier) en form for tidsfordriv i en hverdag hvor depression, angst og psykoser fyldte det hele. Det blev dog ret hurtigt klart for mig at det at være kreativ havde en stor betydning for mit indre mentale psykiske velvære.

Min kunst – mit frirum – min medicin

Kunst og kreativitet er mit frirum, – min medicin. Nok i særdeleshed det at tegne og male er et helt specielt frirum for mig. Det er her jeg kan dykke ned, og blive fri af tankemylder. Her kan jeg være mig. Her er ingen ansvar, ingen rengøring, ingen at tage hensyn til, bare mig. Her kan jeg få luft, og udtrykke mig. Komme af med frustrationer, sorg og glæde. Jeg finder en ro, som jeg ikke har så mange andre steder, og det er jo skønt at der ikke skal mere til en lidt maling, en pensel og et lærred eller en blyant og et stykke papir.

Min recovery – Min vej – Mit mål

For et par år siden satte jeg et mål for mig selv og for min fremtid. Et helt klart mål. Et mål om at bruge min kreativitet til at formidle recovery og omvendt. At formidle recovery ved hjælp af kreativitet.

Derfor er det også noget helt specielt at flere af mine malerier igen i år er blevet udvalgt til Recoveryskolen Randers kursus katalog for foråret 2022! Det er ikke første gang, de er blevet udvalgt. Faktisk er det tredje gang at mine malerier er blandt de udvalgte. Men denne gang er det altså ekstra specielt, af en helt særlig grund!

Kunst og recovery

I mit tidligere blogindlæg fortalte jeg lidt om hvordan sidste år (2021) for mig var et rigtigt “personlig udviklings år”. Det var nemlig året med fuld fokus på min personlige udvikling og recovery proces, og året hvor jeg færdiggjorde min Peer uddannelse, for bagefter at skulle finde ud hvilken vej jeg nu skulle gå. De malerier og tegninger af mine der i år er udvalgt til Recoveryskolens kursus katalog er et billede på hele den proces. Derfor er det noget helt specielt at se mine malerier i kataloget i år. De er symbolet på hele mit seneste års recovery udvikling.

Indbydelse!

Kom til fernisering!

Onsdag d. 23 februar kl 13.30 – 15.00 holder Recoveryskolen fernisering i caféen i Psykiatriens hus Randers.

Du er selvfølgelig inviteret!

Her får du en helt unik mulighed for at se alle de flotte kunstværker inklusiv de 5 af mine malerier, der er blevet udvalgt til at illustrere Recoveryskolens kursus katalog forår 2021. Derudover er det selvfølgelig også en mulighed for at sige “Hej” til mig, og få en snak om kunst og recovery 🙂

Skulle du nu sidde og ærgre dig over du ikke lige har tid den dag, at der er for langt at køre for dig eller noget helt tredje kommer i vejen, og skulle du sidde med en nysgerrighed på min kunst, recovery eller helt andet så er du velkommen til at kontakte mig på mail artndecorationblog@gmail.com eller via Facebook Art´n`Decoration by Lærke Emilie eller via Instagram @artndecorationblog