2021 blev desværre endnu et stille år her på bloggen. For nogle har Corona givet et boost til kreativiteten, og for andre har den trukket energien i modsatte retning. Personligt er det desværre blevet både og.. Kreativiteten og lysten har været der, men min hjerne har været på vej i andre retninger. 2021 var et hæsblæsende år med fart på fra starten på den personlige front. Jeg vil kalde det et personlig udviklings år. I foråret færdiggjorde jeg min Peer uddannelse, samtidig ramte sorgen da jeg mistede 2 nære familiemedlemmer. Efteråret er blevet brugt på at pakke flyttekasser ned og nå at pakke dem ud inden jul. Derfor har der også været ekstra stille her på bloggen de sidste 3 måneder. For som sagt har min hjerne været på vej i mange forskellige retninger, faktisk helt bogstavelig talt. Min mand og jeg har nemlig købt hus! Et kæmpe skridt for vores lille familie…

… Og et kæmpe skridt for bloggen og min kreativitet i fremtiden! Her har jeg nemlig fået mit eget atelier med massere af plads til male, tegne og at være kreativ. Før har jeg måtte nøjes med et lille hjørne på soveværelset, men nu er mit nye skrivebord næsten ligeså stort som mit gamle lille krea hjørne. Det er vildt fedt og jeg kan næsten ikke få armene ned. Hvis ikke det lige var fordi vi ikke har nogen varme. Et sprunget vandrør lige inden jul har gjort at vi i skrivende stund får varmen fra 3 varmeblæsere, der med en konstant snurren er til at blive vanvittig af! Men altså så snart (forhåbentlig i morgen) jeg har varme i atelieret igen, så er jeg i hvert fald helt klar til at give den max gas på kreativiteten i 2022!

Kreativ blokering og hvordan man kommer ud af det igen?

Jeg har en blokering. Som en slags skrive blokering, bare kreativt. Måske kender du det? Det her med bare at være helt tom for idéer. Man scroller pinterest tynd og ingen idéer kommer til én. Jeg vil sige at jeg generelt er en kreativ person, tænker kreativt og hurtigt finder på nye idéer. Men så kom blokeringen. Og jo mere irriteret jeg var over IKKE at få en genial idé, jo længere tid udeblev den. Jeg blev på samme tid fyldt mere og mere op af alt mulig andet, så overskuddet til at lede efter kreativiteten udeblev også. Lysten til at være kreativ forsvandt også næsten.. men kun næsten.. Heldigvis for det.. For ellers var jeg nok i et desperat øjeblik endt med at lukke bloggen ned. Bare rolig, jeg er kommet ud på den anden side. Bloggen forbliver åben 🙂

Men hvordan lykkedes det mig så at komme ud af min blokering? At sparke liv i kreativiteten igen? Jeg kan ikke give dig et endegyldigt svar, men jeg tror det var en blanding af det hele. At jeg formåede at give slip og være i det som jeg faktisk havde brug for at være i, nemlig at få malet huset og få pakket flyttekasserne ud samt holde jul for familien med julepynt, småkager og alt hvad der hører til. Da jeg først gav slip på SKAL følelsen, ramte en følelse af at have et behov for at tegne, male og være kreativ igen. Et behov for at koble fra. Et behov for at lande i det jeg var i, og mærke mig selv igen. Samtidig blev jeg ramt af en reminder af hvad kreativitet egentlig er for en størrelse, og at de ting jeg egentlig gik og fiflede med hjemme som småkagebagning, male børneværelse og organisere også er kreativt. Fordi…

  • ALT kan være kreativt
  • ALLE kan være kreative på sin egen måde
  • Kreativitet har INGEN begrænsninger og følger INGEN regler
  • Ingen idéer er dumme

Så hvis du ligesom mig skulle ramme en kreativ blokering i det nye år, så kan det være det faktisk slet ikke er så slemt som du gør det til. Måske har du bare brug for at slå hjernen fra og være kreativ på en helt anden måde end du plejer som fx at gå i haven, bage småkager eller organisere børnenes værelse.