Overskriften er lovende, men kan Molotow One4All tuschen virkelig tegne på alt? En ting er i hvert fald helt sikkert; Det skulle afprøves.

Til dig som ikke kender Molotow, så er det et tysk mærke, der primært er kendt for at lave nogle lækre produkter til streetart og graffiti. Jeg vil gerne allerede fra start slå fast: Jeg syntes bestemt nogle streetart kunstnere laver noget fedt, men Jeg går ikke ind for graffiti, og kunne ALDRIG finde på selv eller opfordre til det! Det er HÆRVÆRK og i øvrigt også ULOVLIGT! Men jeg går i den grad ind for kreativ udfoldelse i hjemmet i lovlige rammer, hvor det i øvrigt er tilladt at tegne og male på det man vil! (I det tilfælde der nu skulle sidde en yngre og læse med, så sørg lige for at få lov af dine forældre først!)

En af de ting som Molotow lover er at deres One4All tuscher kan tegne på ALT! Det vil sige lige fra metal til sten og glas, fra pap til tekstiler. Nu behøver du altså ikke længere købe 5 forskellige slags tusser, når du får en god idé. Du kan faktisk nøjes med at købe èn! 1 tusch til ALT! Ja okay, måske du skal bruge lidt mere end 1, da du jo nok gerne vil bruge lidt mere end bare en enkelt farve, men så er det meget heldigt at du kan købe et sæt med hele 5 forskellige farver og de kan endda købes i forskellige tykkelser, og fyldes op igen når tuschen er tom. Det er altså ret smart!

DIY, kreativ recycling, upcykling eller bare genbrug!

Ja du kan kalde det lige hvad du vil. Og med Molotow One4all tuschen kan du bare gå i gang! Det kræver altså ingen forarbejde, ingen sliben eller grunder. Vi kender det vel alle sammen (eller i hvert fald os med en kreativ hjerne), man får en god idé, en vase eller et møbel man syntes kunne være sjovt at give en anden farve, og når det sker vil man bare gerne i gang., helst med det samme! Med Molotow tuscherne har du altså muligheden for at komme i gang NU!

Sæt farve på dit hjem med molotow! - Dørskilt

Mit første ydmyge projekt blev et dørskilt til tvillingernes værelse. Jeg har malet baggrund med akrylmaling først og tegnet detaljer bagefter. Det er malet på et tyndt lærred, og var primært en for at afprøve hvordan tuscherne reagerer på en ru overflade. Jeg har nemlig før haft problemer med at Posca tusserne godt kan “splatte” når jeg maler med dem på lærreder. Her blev jeg altså overrasket, for Molotow tuschen tegner nemt på den ru overflade helt uden at “splatte”! Da jeg lavede en mindre fejl var det også nemt at tegne over med en anden farve, og få alle kanter skarpe.

Jeg var dog lidt spændt på hvordan de var at tegne med detaljer med, fordi jeg syntes spidsen af Molotw tuschen virkede tyk i forhold til Posca tusserne, men detaljer var bestemt heller ikke noget problem!

Det næste som blev offer for min kreative hjerne blev en gammel vase og min elskede skitsebog. Jeg syntes selv, at det generelt er meget rart lige at øve sig lidt på små ting, der ikke har den helt store sentimentale betydning, inden jeg bare kastede mig ud i de store kreative DIY projekter. Jeg syntes i hvert fald at det var meget rart lige at lære de nye Molotow tuscher at kende.

Inden jeg går videre med at fortælle om mine næste projekter, vil jeg olige sige at jeg på trods af mit gode førstehåndsindtryk stadig havde en indre skeptiker; om Molotow tuschen faktisk kan tegne på ALT, som brandet lover, eller om det var fis i en hornlygte.

Gamle møbler får nyt liv!

Som i kan se blev min indre skeptiker bestemt gjort til skamme! De gamle hvide og lidt kedelige børnestole fik den helt store kreative tur med Molotow tuscherne, og skaber nu stor glæde og lyser op i vores stue. Jeg er blevet så tilfreds med det færdige resultat, og det er både børn og mand også!

Sådan et lidt støre projekt som dette kræver altså intet sindssygt forarbejde som slibning eller lign. Hvilket gør det super nemt bare at lade kreativiteten drøne derudaf! Jeg har kun tørret stolene af med en fugtig klud inden jeg gik i gang med at tegne mønstrer, og give de gamle børnestole nyt liv.

At gå i gang med så stort et projekt som i det her tilfælde en børne stol, (det kunne også have været et bord, en kommode eller noget helt tredje) så kræver det en god bunke tålmodighed. Det tager altså noget tid at male så store flader med tuscher. Men det giver altså også en helt unik mulighed for at lave noget helt unikt, være kreativ, lege og tegne små detaljer, hvis det skulle være det man har lyst til. Og børnene kan sagtens være med! For tuscherne er så nemme og lækre at bruge til alle mulige skønne krea projekter. Jeg vil dog anbefale at barnet/børnene har en alder hvor de forstår at man kun tegner på det man har fået lov til og ikke alt muligt andet, hvilket også er grunden til at mine på 2 år altså IKKE fik lov til selv at tegne på stolene, selvom de i princippet godt kunne have været med.

Min mand var faktisk så vild med børnenes stole at han gav mig en sjov, anderledes og udfordrende opgave. En kreativ opgave, hvor mine nye molotow tuscher bestemt kom til sin ret!

Min mand var ret vild med mønstret og havde et stort ønske om at jeg malede hans kedelige hvide stationære computer. Men kan man virkelig det? Han var ikke spor nervøs, men det var jeg altså lidt! Mest fordi det var nødvendigt at skille den ad for at kunne lave hjørnerne pæne, og selvfølgelig også lidt fordi det er en computer (og sådan én er faktisk ret dyr)

Men manden fik det som han ville have det!

Computeren fik lidt farve og manden er glad! Jeg må sige, der kom farve på hjemmekontoret, og han i hvert fald har fået en helt unik computer, der er til at kende, hvis den skulle blive stjålet en dag! Bonus for mig, var at jeg fik afprøvet Molotow tuscherne på metal også!

Posca vs Molotow

Molotow tuscherne er altså indtil videre blevet afprøvet på lidt af hvert. Og jeg er bestemt IKKE skuffet! Tværtimod. De kan i øvrigt købes hos Stelling.dk til en rigtig god pris.

Jeg har som sagt været skeptisk, for om de nu kunne tegne på alt, uden at “splatte”, blive slidt for hurtig af ved brug og lignende, men dette er i hvert fald ikke tilfældet.

Når jeg vælger at holde dem op mod Posca tuschen, så er det fordi at det er Posca jeg kender og Molotow One4all tuschen syntes jeg læner sig rigtig meget op af de meget populære Posca tuscher. Måden Molotow tuschen er konstrueret på og fungerer på er nemlig stort set den samme. Selve tuschspidsen er lidt anderledes på Molotow, lidt mere rund i forhold til Posca, men ikke noget der har en negativ betydning for brugen, måske tværtimod.

Min personlige vurdering er at Molotow tuscherne altså bestemt har nogle fordele i forhold til Posca.

  • Molotow “splatter” ikke på en ru overflade (lærred), som Posca godt kan gøre, hvis ikke man er forsigtig, eller hvis tuschen er ved at være slidt.
  • Molotow holder længe i forhold til Posca. Nu har jeg malet stolene, computeren og en hel masse små ting uden at Molotow overhovedet opfører sig som om de har været brugt. Posca har jeg oplevet at skulle købe en ny tusch/opfylde den efter at brugt den på bare 1 – 2 lærreder. Det kan altså blive pænt dyrt i længden..
  • Molotow har nogle fantastiske klare farver og farveægthed. Posca syntes jeg godt kan virke matte i farven
  • Generelt er begge dele nemme at bruge for både børn og voksne, men min søn på 10 år syntes Molotow tuschen er nemmere og rarere at bruge end Posca.
  • Posca tuschen er måske lidt billigere (hurtig google søgning siger: Posca 8 stk for 159,- Molotow 6 stk for 170,-), men jeg vil så til gengæld sige at Molotow tuschen generelt virker til at være en bedre kvalitet og som tidligere nævnt også virker til at holde længere.
  • Både Posca og Molotow kan genopfyldes og der kan købes nye tuschspidser. Det syntes jeg er sindsygt smart. Igen virker det dog som om at Molotow tuscher også er nemmeres at genopfylde.
  • Det allerbedste er at Molotow kan bruges til stort set ALT!

Men hvad skal jeg tegne på?

Det du har lyst til! De kreative muligheder med Molotow er uendelige! Jeg er endnu ikke stødt på noget jeg ikke kunne tegne på med Molotow tuschen, og gør jeg det i fremtiden, skal jeg nok notere det her!

Et par andre idéer end dem jeg har vist her kunne være sten, tøj, tasker, møbler, vaser, eller endda dine vægge. Jeg vil dog anbefale at starte med små projekter, evt købe noget i genbrugen at tegne på. Et sjovt lille kreativt hygge projekt kunne også være de skønne MOLOTOW minisubwayz by glaze

Du er også velkommen til at holde et skarpt øje med min Instagram, Facebook og siden her, da jeg er ret sikker på det ikke er sidste gang at jeg bruger tuscherne fra Molotow.

Du har nu fået min bund ærlige og personlige mening omkring Molotow tuschen, og nu er det op til dig at sætte farve på dit hjem.

Held og lykke 🙂

Dette blogindlæg er lavet i samarbejde med Stelling.dk