Som psykisk sårbar oplever jeg ofte at jeg bliver fyldt op med en masse tanker og følelser både gode og dårlige. Når det sker, er det svært for mig at overskue og rumme selv de små ting i dagligdagen.

Men når jeg formår at flytte det der fylder ud i en kreativ aktivitet så kommer der ro. Jeg får mulighed for at få bearbejdet det og kastet nyt lys over situationen. Det har også ofte åbnet op for nye ressourcer og indsigt i mit liv. 

Udtryk din dag!
Et kreativt udtryk for en dag i mit liv

Når vi arbejder med udtrykket for vores dag, arbejder vi kun med hvordan vi har det lige nu. Lige der, i det rum, den dag, hvordan vi har det lige der hvor vi skaber. Kreativiteten bliver vores sprog, metoden. Inde bag sker der en hel masse…

Jeg lavede denne en dag i min praktikperiode. Jeg var fyldt op i hovedet, og som man nok kan læse sig frem til fyldte angsten rigtig meget. Angsten for ikke at være god nok. Angsten for ikke at kunne finde den rigtige vej. Samtidig var jeg fyldt op af en enorm kærlighed men også en enorm sorg over dem jeg havde mistet. Sådan havde jeg det den dag. Det var de ting som fyldte i mit hoved. Det var ikke fordi jeg ikke havde det godt. Det undrer måske nogen, men jeg var faktisk helt okay. Jeg var bare fyldt op.

Kreativiteten hjalp mig med at forstå

At udtrykke mig kreativt, og få det ud der fyldte i hovedet gav ro. Det hjalp mig med at forstå mig selv. Det satte de rigtige ord på. De ord som jeg ikke kunne sige højt. De ord som ikke gav nogen mening at sige højt. Men jeg havde brug for at få dem ud. Så de ikke fyldte mere. Min hjerne blev ligesom tømt ud i takt med det kreative udtryk voksede. Da jeg var færdig faldt der bare en enorm ro over det hele. Alting gav ligesom lidt mere mening. Jeg fik fokus på mine værdier igen, og på følelsen af at det var okay bare at være mig med det der var lige der..

Lyst til at prøve?

Hvis du en dag føler dig fyldt op, og kunne have lyst til at prøve at udtrykke din dag, så kræver det faktisk ikke meget, du kan nøjes med papir og blyant. Men jeg vil anbefale dig også at have, en saks, lim og et par gamle blade liggende du kan klippe i. Der er ofte mange gode ord og billeder i. Vælg de ord og billeder som udtrykker hvordan du har det. Hvis det er svært kan du nøjes med at vælge nogle af dem du godt kan lide. Du kan også tegne eller skrive. Det gør ikke noget hvis det bare er kruseduller eller tændstiks mænd. Du kan ikke gøre det forkert. Det er DIG det handler om. Din dag, dine tanker, dine følelser og hvordan du har det den dag. Du behøver ikke vise det til andre. Du skal udelukkende bruge det til at tømme hjernen og finde ind til dine værdier, dit fokus. – og ro..

Mod på flere kreative aktiviteter, der har fokus på personlig udvikling? Så læs videre her..