Skrot, metal og skrald! Det findes mange steder, faktisk lidt over alt. Det gør det nemt at indsamle og genbruge til noget kreativt! Den største bonus er at du samtidig har mulighed for at hjælpe naturen og miljøet. Genbrug dåser, låg kapsler eller andet metal og lav flot anderledes og endda brugbar kunst til dit hjem.

Skrot, metal og skrald bliver til kunst

Det skal du bruge til at lave metal kunst:

  • Metal! (og gerne massere af det! ALT kan bruges! kapsler, låg, dåser, gamle nøgler, møtrikker, gamle mønter, kun din fantasi sætter grænser!)
  • og en god superlim (Her vil jeg anbefale at gå i Rema 1000, og købe den lim der hedder LOCTITE super glue. Det er en god lille lim der er nem at håndtere, så man ikke får en masse lim på fingrene. Limpistol duer ikke!)
  • Evt en gammel dug eller et underlag til at passe på bordet.

Sådan laver du selv metal kunst:

Først og fremmest; Gå en lang tur og samle alt det metal (og evt andet skrald) du kan finde. Det kan være gamle kapsler, en tom dåse eller andet du lige falder over. Det kan også være en god idé at gå på jagt efter metal i hjemmet. Det kan være i skal have pasta og kødsovs til aften, så kan du bruge dåsen fra majsen og de hakkede tomater. Måske kender du nogen som vil være med til at samle metal ind til dig? Det kan også være du har en garage du skal på jagt i.

Når du har fået samlet en god portion metal (og andet skrot og skrammel), er du klar til at gå i gang med dit metal kunstværk! Det kan være du allerede har fået en masse idéer til dit gør-det-selv metal kunst, men er du helt på bar bund vil jeg anbefale at du tager et øjeblik til at kigge rundt på de ting du har samlet. Kapsler, møtrikker og knapper er fx oplagte til øjne, bøtter og dåser er oplagte til krop, mens gamle nøgler og cola dimser er oplagte til næse. Tag tingene i hånden, kombiner dem, sæt dem sammen, og udforsk. En ugle, en hund eller en robot, der er mange muligheder! Prøv gerne en masse forskelligt inden du til sidst limer sammen.

Tillykke dit metal kunstværk er færdigt!

Metal mand til blyanter

Metal kunst – Gør det selv og sammen med andre!

At lave metal kunst er en oplagt kreativ aktivitet for hele familien. Alle kan være med, selvom de helt små nok skal have lidt hjælp til det der superlim. Inviter familien på besøg og lav en skøn dag ud af det.

Her var det en sjov kreativ aktivitet for mig, min søster og min store søn. Ugen forinden havde alle samlet en pose med alle mulige metal ting og skrot, også brugte vi en formiddag på kreativ hygge. Selvom min dreng syntes det var en skør idé, endte det med at der faktisk gik lidt sport i at finde skrot der og ting der kunne bruges til vores kreative projekt. Det var vildt fedt, mest fordi min store dreng ikke er spor vild med at være kreativ, men det her syntes han alligevel var fedt!

Er du super kreativ?

Så er mit blogindlæg 11 kreative ting du kan lave helt sikkert også noget for dig

Tak fordi du læste med!