Ååh ja vores dyrebare tid. Hvordan er det nu lige vi skaber mere af den? Mere kvalitetstid, mere familie tid, mere motions tid , eller mere kreativ tid? Corona satte i den grad alt på pause og der kom et stort fokus på den dyrebare kvalitetstid. Mange fik da endelig tid til at finde deres kreative sider frem. Nu er der så småt er ved at være åbnet op igen, og (måske) bliver det igen en udfordring at finde tid til at være kreativ, eller til nogle af alle de andre ting, vi egentlig gerne vil gøre mere af.

tid
Kunsten at skabe mere tid

Hverdagen kommer igen buldrende ind af døren og vi har travlt. Madpakker, aflevere børn, arbejde, hente børn, mad igen, putte børn, sove lidt og forfra igen. Weekenderne ender måske oftest også hos tante trut, og så er der jo også både rengøring og vasketøj. Ja der skal jo være tid til det hele!!

Så hvordan skaber man tid til at være kreativ? Eller til noget af alt det andet man gerne vil?

  1. Planlægning, planlægning, og mere planlægning; En af de ting som virkelig giver mig både ekstra tid og overskud er at strukturere og planlægge hvad jeg bruger min tid på. Du skal bruge bruge en kalender eller et ugeskema. Indlæg den tid du bruger på arbejde, transport, rengøring og madlavning. Du vil højest sandsynlig opleve at du alligevel har noget overskudstid.
  2. Brug din “overskuds” tid: Den tilbageværende tid som du kan se du har til overs i dit skema, skal du først og fremmest tænke grundigt over. Hvad bruger du den tid til? Sidder du fx foran fjernsynet hver aften i 3 timer inden du går i seng, er det et oplagt tidspunkt at sætte en aften af til at være kreativ (eller motion, eller kagebagning, hvis det er det du har lyst til). Har du børn vil jeg anbefale at lægge den kreative kvalitetstid i weekenden. Derudover er ventetid også oplagt at bruge til at være kreativ. Det kan fx være hvis du pendler eller skal vente på et eller andet. BONUS TIP: Med en DERWENT Sketching Wallet kan du nemt bruge tiden i toget eller bussen til at være kreativ. Jeg har selv fået den i fødselsdagsgave, og er enormt glad for den.
  3. HUSK AT PASSE PÅ DIG SELV: Det kan godt være der er tusind ting du lige kan lægge ind i dit ugeskema, fordi du pludselig kan se du faktisk har en masse overskuds tid, men husk også at have luft i skemaet til bare at slappe af.

Sidst men ikke mindst kan det bestemt være værd at kigge på, om det er muligt at mindske al form for spild tid. Det vil sige den tid, du bare spilder på fx transport eller på at handle ind.

  • Er det muligt at arbejde hjemmefra et par dage om ugen, får du hurtigt et par timer forærende . Det er iøvrigt noget som mange i forvejen allerede har gjort gennem Corona krisen, og den er da bestemt værd at tage op med chefen.
  • Bruger du de forskellige online handle muligheder som Bilkatogo, nemlig.com med flere er det også muligt hurtigt at frigive noget tid, som du kan bruge på andre ting.

BONUS: Her får du lige et par idéer til hvad du kan bruge noget af din ny fundne kreative tid til

God fornøjelse!