Screenshot_20191022_073109I denne måned fik jeg mulighed for at udstille mine malerier. I den forbindelse blev jeg af flere omgange omtalt som kunstneren. Og det fik mig til at tænke; Hvornår kan man kalde sig kunstner?

I den forbindelse er den kunstneriske verden heller ikke nem at finde rundt i. Alle har flere forskellige meninger, og ingen virker til at have et konkret svar. For hvad er en kunstner?  Hvornår må man kalde sig selv kunster ? Og ikke mindst hvordan bliver man kunstner? Og hvad er der endnu vigtigere; hvad er kunst egentlig for en størrelse? Findes der iøvrigt rigtig og forkert kunst?

Jeg kan og vil ikke give dig svaret på særlig mange af spørgsmålene, men jeg vil give dig min personlige mening og nogle gode råd, og så kan du jo selv tage stilling til hvordan du finder vej i den kunstneriske verden.

Først og fremmest; Hvad er kunst? 

Kunst er “en færdighed man behersker, en skabende virksomhed indenfor musik, film,  litteratur, etc. og de produkter som følger her af; bruges især om billedkunst” i hvert fald i følge den danske betydningsordbog. Men kunst er alt det, og så meget mere. Kunst er alt og ingenting og alt det midt imellem. Kunst er befriende, tankevækkende, og giver DIG en wow følelse. Kunst er individuelt, det som er kunst for mig er ikke nødvendigvis kunst for dig! Kunst er unikt!

Om der findes rigtig eller forkert kunst er op til den enkelte (og måske også resten af samfundet!)

En kunster er den skabende, der mestrer en færdighed og har evnen til at se ud over det sædvanlige. Evnen til at se kunsten inden den er blevet skabt. En kunstner skaber og sætter ord og billeder på den historie han vil fortælle. En kunstner udfordrer vores tanke virksomhed, og giver os muligheden for frit at fortolke den fortalte historie.

Men hvordan bliver man kunstner? 

Nogle ville nok sige, man skal tage en uddannelse, før man kan kalde sig selv kunstner. Det har jeg dog ikke gjort og alligevel er jeg blevet kaldt for kunster flere gange. Jeg vil også sige, at det er lige præcis det jeg er. En kunster. I udvikling på vej mod noget, jeg ikke helt ved hvad er endnu, og hvem ved, måske finder jeg aldrig ud af det. Jeg har malet i en del år efterhånden, og det er først nu jeg er blevet kaldt den ærefulde titel “kunstner”, og det er faktisk også først nu, jeg vil tage den til mig.

Men hvornår kan jeg kalde mig selv for kunstner?

Du kan faktisk kalde dig kunster lige når du vil!

Det hele handler om, hvad du selv føler. Føler du dig som en kunstner? Føler du at det du skaber er kunst? Måske ved du det ikke.. endnu.. Men er du landet her er du sikkert godt på vej..

På din vej mod at blive kunstner får du, helt GRATIS, fra mig til dig:

De 4 bedste råd fra “en kunstner i udvikling” til en anden!

  1. Øv dig! “Øvelse gør mester!” og det er ikke en gang løgn! Du kan modtage undervisning i flere år, men glemmer du at øve dig, går din viden tabt! Og det er altså uanset hvilken slags kunstner man er.
  2. Opsøg ny viden, Modtag undervisning, lån en bog, og bliv inspireret, at lære er den eneste måde du kan blive bedre på. Bare helt basal viden og teknikker kan rykke dig meget længere end du tror. Vær nysgerrig!
  3. Bliv inspireret! At blive inspirereret af andre, er en fantastisk måde at udvikle sine kunstneriske evner. Følg andre kunstnere på de sociale medier, (du kan jo starte med at følge mig 😉  tag på museum, lyt til musik, gå en lang tur, og lad inspirationen komme til dig. (BONUS: et godt sted at blive inspireret er INSIDER ART, de har også flere facebook sider)
  4. Lær alle kunstens regler, og bryd dem!

Held og lykke!

Unik kunst til dine vægge?

Bag mine kunstværker finder man en historie. En lille bid af “kunstneren”.  Mig. En lille bid af min livshistorie, mine drømme eller en blot enkelt tanke. Det gør min kunst unik.

Er du interreseret i unik kunst til dine vægge? Så er du velkommen til at tjekke mit onlinegalleri på Instagram @artndecorationblog eller svinge forbi Facebook. Fanger noget din interesse er du altid velkommen til at sende mig en privat besked.