img_20191105_1307566890518949078509152.jpgÅrets kreative DIY julekalender til min søn blev den ekstremt populære og ikke mindst nemme genbrugsløsning med toiletruller! Nu har jeg set den rigtig mange steder – julekalenderen lavet med tomme toiletruller – og den kan helt sikkert laves på mange forskellige måder, men her får du min DIY/gør det selv – version. Og som bonus får du da også lige et par ekstra idéer til hvad din hjemmelavede julekalender kan indeholde.

 

SÅDAN LAVER DU EN KREATIV JULEKALENDER

Du skal bruge: 6, 12, eller 24) tomme ruller toiletpapir, pap, limpistol, evt tusser

Sådan gør du:

  1. Har du valgt at bruge 6 eller 12 tomme toiletruller, skal du starte med at klippe dem over, så du ender med 24 runde ringe. Har du valgt at bruge 24, kan du springe dette punkt over 🙂
  2. Læg dine 24 ringe/tomme ruller op i et juletræ, som vist på billede 1 nedenfor
  3. Sørg for din limpistol er varm, og lim ringene forsigtigt sammen. Du kan godt bruge hobbylim, men jeg vil anbefale limpistolen, da den hurtigt tørrer, den er nem at arbejde med og du er sikker på den ikke falder fra hinanden.
  4. Når dine ringe er samlet, skal du have lavet bagsiden. Det gør du ved at bruge dit juletræ som skabelon. Du lægger den på et stykke pap, og tegner rundt om, klip ud og lim herefter dit juletræ fast. (Se evt billede 2)  Nu er du klar til at lægge hemmeligheder i.
  5. Til sidst skal hullerne dækkes. Klip 24 runde cirkler i pap, gerne lidt større end ringene. Og lim dem fast på ringene. Det kan være en rigtig god idé at lime dem på MODSAT den rækkefølge de skal tage af, da de vil komme til at overdække hinanden en lille smule. Sørg for kun at lime dem fast 2 – 3 steder, da de jo også skal kunne tages af igen.
  6. Nu kan du fint pynte/dekorere din DIY julekalender som du har lyst 🙂

Hvad kan jeg putte i min hjemmelavede julekalender? 

ALT, der kan være i en toiletrulle 😉 men her får du lige et par fif.

Til min utrolig pokemon glade dreng har jeg denne jul valgte at købe 24 små pokemon figurer som er blevet puttet i min hjemmelavede julekalender. De blev købt gennem wupti til 80,- og gør at jeg trods alt alligevel har sparet 100,- (eller noget i den stil hvis han skulle have en fra fætter br), men er du en af dem som har mod på at bestille på wish, så kan man få utrolig mange små ting til få penge, tror endda jeg så disse pokemon til bare 14 kr (men ja jeg er sq lidt af en pivskid hvad angår onlinehandel! Haha)

Andre billige idéer kunne være: 

Hårpynt, små dyr, små biler, viskelædere, blyantspidser, hoppebold, lille tandpasta, lille rejseshampoo, slik som fx små poser eller julemænd, julepynt.

Sidste år lavede jeg også en hjemmelavede julekalender til min søn – Den kan du finde lige her – og få endnu flere idéer til hvad du kan putte i din hjemmelavede DIY julekalender.

 

God fornøjelse – og ikke mindst rigtig glædelig jul!  

PS: Kommer nissen stadig på besøg hjemme ved jer? og har du svært ved at finde på skøre idéer nissen kan drille ungerne med? Få 24 kreative idéer lige her