Vi skal holde barnedåb for vores tvillinger her til august, og der skal traditionen tro købes eller laves invitationer. Jeg elsker at gøre tingene selv og bruge mine kreative sider, men med 2 små babyer må jeg ærlig indrømme at overskuddet til selv at lave et væld af kreative invitationer til barnedåben ikke lige er på sit højeste. Jeg kunne bruge den helt “dovne” metode og bare købe dem, men alle mine kreative instinkter strittede imod. Så denne gang valgte jeg at gå en helt anden kreativ vej, nemlig den digitale! Det kan varmt anbefales!

FORDELE VED AT LAVE INVITATION ONLINE

  1. Det er nemt, og du sparer tid, uden at miste det personlige præg. Jeg brugte max halvanden time på at lave mine invitationer til barnedåb, og med det væld muligheder der findes digitalt, så er det nemt at være kreativ og give sine invitationer et personligt præg fx ved brug af egne billeder.
  2. Du sparer penge og det er sundt for miljøet! Vælger man den kreative digitale løsning, er det nemt at sende invitationerne ud. Invitationen kan gemmes som både PDF eller jpg så den nemt kan sendes videre på fx mms, messenger, mail, eller lægges i en lukket gruppe på Facebook. På den umåde sparer du pengene til både frimærke, konvulutter, papir og diverse, plus du skåner miljøet.
  3. Er du ikke super kreativ? Eller har du bare ikke lige nogle gode ideer til design? Så findes der tusindvis af forskellige designs, der er lige til at smække din egen tekst og billede på. Ganske nemt!

Her får du lige et par eksempler på invitationer lavet online – ganske GRATIS!

img_20190613_163045502805261741504042.png
Eksempler på invitationer lavet online – ganske GRATIS! 
Jeg ville meget gerne vise den invitation jeg har lavet til barnedåben, men da den er personlig med billede af mine drenge, vil jeg ikke lægge den op her på siden. Så i må altså lige nøjes med et par eksempler – som jeg iøvrigt også har kreeret 😉 

Men hvordan gør jeg?

Der findes rigtig mange forskellige hjemmesider og programmer hvor du ganske gratis og nemt kan lave dine kreative invitationer. Jeg er stor fan og kan varmt anbefale Canva

Canva.com opretter du dig som bruger, og så er du i gang – ganske gratis! Du kan vælge mellem flere hundrede designs og har mulighed for både at lave invitationer, plakater, opslag til de sociale medier og meget mere. Du kan ganske enkelt designe hvad som helst – ganske gratis! Du kan fx nemt downloade dine egne billeder, men der er også masser af mulighed for at finde billeder, emojis, klistermærker og meget mere du kan “dekorere” dine digitale invitationer med. Dermed er der altså gode muligheder for at være kreativ og gøre dine invitationer personlige. – Kan du alligevel ikke lige finde noget, der passer til dine kreative behov, så er der desuden rig mulighed for at tilkøbe lige det billede/klistermærke/emoji du skal bruge til dine kreative invitationer.

BONUS: Du kan også få Canva som app. Det betyder du nemt kan designe lige hvad du vil, når du vil og sende ud til dit netværk direkte fra din mobil eller tablet.

Bliver det lidt for overvældende med alt det digitale online fis? Så er der jo også den mulighed at du sætter dig ned og bruger den tid der skal til på at lave en fin invitation. Det gjorde jeg til mit bryllup i 2016 – den kreative løsning på en invitation finder du lige her;  DIY bryllups invitation 

Finde mere inspiration til din fest..

 

Tak fordi du læste med!