img_3341
Lav selv et øve ur – så lærer børnene hurtigt klokken

Det kan godt være lidt en udfordring for nogle børn at lære klokken. Det kan faktisk tage rigtig lang tid, før de knækker koden. Et øve ur kan være en rigtig god hjælp for både barn og voksen, når barnet skal lære at kende klokken. Et øve ur gør det nemmere for den voksne at forklare, og giver barnet en bedre visuel mulighed for at lære klokken. Med et øve ur er det nemt at stille små opgaver og forklare barnet om både minutter, kvarter og om både hele og halve timer. Og så er det er faktisk både billigt, nemt og enkelt at lave et øve ur selv.

Skal dit barn i gang med at lære klokken? Du kan nemt selv lave et øve ur til dit barn.

Du skal bruge:

Paptallerken, en smule pap, tusch og en clips

Sådan gør du:

  1. Klip 2 strimler af pappet ud, så du får en lang og en kort til lille og stor viser.
  2. Skriv urets tal på din paptallerken
  3. Stik clipsen igennem begge visere og sæt herefter clipsen med visere fast i midten af paptallerkenen.
  4. Så er dit DIY øve ur klar, og dit barn kan hurtigt lærer klokken at kende.

Ekstra tip; Med farve kan du nemt markere fx hvor langt et kvarter er eller hvor mange minutter der er mellem tallene. Alt efter hvor gammel barnet er kan det også være en stor hjælp til at lære klokken.

Da min dreng skulle lære klokken…

… lavede jeg dette øve ur til ham. Når han kom og spurgte “Mor, hvad er klokken?” Eller “Hvornår skal vi spise?” viste jeg ham det på hans øve ur eller fik ham til vise mig det på øve uret.

Vi brugte mange gange på at forklare hvad det betyder når klokken er kvart i og kvart over, og hvordan man nemt kan tælle sig frem ved brug af 5 tabellen når den fx er 25 min over. Vi snakkede om hvordan den ene side er over og den anden side er i (på vej til at blive), og hvordan den lille viser fortæller hvor den store viser er på hen. Fx når klokken er halv 2 står den lille viser mellem 1 og 2 fordi klokken er på vej til at blive 2 osv. Derudover var det nemt at vise/give ham små opgaver ala “Hvis den store viser står på 10 og den lille viser står tæt på 3, hvad er klokken så?” Både han og vi kunne nemt flytte viserne, så han nemt visuelt kunne se klokken. Det kan man ikke ved et rigtig ur, hvor viserne hele tiden bevæger sig, og det kan være meget forstyrrende for mange børn.

At have et godt visuelt redskab til at lære klokken gjorde det nemmere for min søn, at forstå når jeg forklarede. Det tog ikke lang tid for ham at knække koden – og når han alligevel bliver i tvivl henter vi øve uret, også snakker vi om det hele igen.

 

Kreativ læring og kvalitetstid! 

At være kreativ er en sjov og skøn måde for både børn voksne at lære nyt og ikke mindst have kvalitetstid. Her får du lige et par idéer til sjove og kreative DIY aktiviteter, der kan være med til at understøtte dit barns læring – og som bare er rigtig hyggeligt 🙂

 

God fornøjelse og tak fordi du læste med!