“Jeg keder mig! ” “Hvad skal vi lave?!”

Hvis du har børn har du helt sikkert hørt de udtalelser mere end en gang! Med en børne kreakasse bliver det nemt at vende de kedelige lange dage og inspirere dine børn til at være kreative, og desuden få en hyggelig stund sammen hele familien.

Du kan gå ud og købe en kreakasse på nettet. Her kan du vælge om det skal være til pige eller dreng, de kan købes efter alder og endda med forskellige temaer. Men ved du om det din børne kreakasse (som faktisk heller ikke er helt billig) er noget som dit barn faktisk gider at lave? Den indeholder selvfølgelig nogle ting som dit barn helt sikkert finder underholdende, men ofte kommer man også til at stå med et overskud af ting som ikke bliver brugt, fordi det ikke lige fanger barnet. Så hvorfor ikke lave din egen kreakasse?

Fordelen ved at sammensætte/lave din kreakasse selv er at du kan fordele udgiften over flere gange, du kan bruge de kreative ting du allerede har i forvejen og barnet kan selv være med til at vælge. Overskuddet af ting der bare ligger og ikke bliver brugt bliver mindre, og du kan nemmere tilføje nye ting til jeres børne kreakasse, som følger barnets niveau, alder,  og interesser.

Børne kreakasse

Men hvad skal jeg så putte i børnenes kreakasse?

Det nemme ved at købe en kreakasse er jo at idéerne er givet til dig på forhånd. Du behøver ikke tænke selv, bare bestille og ind af døren kommer der en masse sager.

Derfor er mit bedste råd: Lad barnet selv bestemme! Tag på shoppingtur til den lokale hobbyforretning (Tiger har ofte også billige krea ting) og vis barnet forskellige muligheder. De fleste børn har faktisk en mening om hvad de syntes kunne være spændende at prøve.

Derudover vil jeg anbefale at du investere i et par bøger eller  dameblade med idéer i. De kan være guld værd til at give en god kreativ idé. Derudover er du selvfølgelig også meget velkommen til at besøge min blog igen og finde inspiration – Du kan finde mange spændende DIY lige her 🙂

Stadig i tvivl? Indhold til en DIY/lav selv børne kreakasse kunne også være:

 • Papir, saks, blyanter, hobbylim, og diverse tegneredskaber
 • Piberensere, pap, selvklæbende øjne, pailetter, klistermærker, gamle blade som må klippes i til fx decopage
 • HAMA perler og perleplader – evt inspirationshæfte
 • Modellervoks + tilbehør – herunder kunne pearlclay, foamclay med flere også være en mulighed
 • Akrylmaling eller vandfarver og et par pensler
 • Forskellige figurer, sten, malebog og andre ting til at male på eller farvelægge
 • Vinduesmaling
 • Krympeplast
 • Almindelige perler og elastiksnor
 • Garn – til fx pomponer eller til at bruge som hår på diverse kreative ting
 • Filt – evt en lille syæske med nål og tråd

Derudover vil jeg anbefale at du bruger ting du har i hjemmet i forvejen, som fx tallerkener, papkrus, skotøjsæske, sugerør, en æggebakke eller et gammelt syltetøjs glas. Børn kan nogle gange få de bedste og sjoveste kreative idéer ud fra næsten ingenting.

Mangler du stadig idéer til kreative sysler du kan lave sammen med dine børn? 

Værs´go! Her er et par stykker fra mig til dig! 

 

Nu gider min dreng godt være kreativ!

Jeg har en dreng på 8 år, som ikke altid er super draget af det kreative, i hvert fald ikke hvis man spørger ham om han har lyst til at lave noget sammen med sin mor. Faktisk syntes han PlayStation er meget federe, men moren er ikke helt enig og syntes ikke at det er et sted man skal sidde hele dagen. Selvom han da også leger med både LEGO og biler, og det selvfølgelig er helt okay at kede sig ind i mellem, så kan en weekend eller ferie stadig godt blive en anelse lang.

Jeg overvejede faktisk at købe en kreakasse, men droppede hurtigt tanken igen på grund af prisen.. Da jeg så skulle have ryddet op, kom tanken igen, og mens jeg sorterede mine egne krea ting sorterede en masse ting fra som han sagtens kunne have glæde af. Det resulterede i 2 kasser i stuen som blev til børne kreakasser med alt muligt forskelligt i.

Og minsandten om der ikke gik længere tid end at der kom en vinterferie med en dag, hvor knægten kedede sig?! Jeg viste ham de nye kreakasser, og til en start var han da overhovedet ikke interesseret. Men det vendte faktisk ret hurtigt, da han fandt ud af at mor og far faktisk ikke havde tænkt sig, at vi skulle noget som helst, og mor bare sagde “Det er sundt at kede sig!” Siden har hans kreative evner vist sig mere end én gang, og han har både været i gang med at tegne, klippe og lave vinduesmaling 🙂 1 – 0 til mor! 🙂

 

God fornøjelse!