I weekenden var min mand og jeg en tur på Trapholt – Museum of modern art. En tur der var både spændende og inspirerende! Det er skønt at tage på tur på den måde og ikke mindst opleve og nyde kunsten i smukke rammer. Det er for mig utrolig inspirerende. Selv for min mand der ikke er særlig kunst interesseret var det også en oplevelse. Og som altid kom snakken da også til at gå på; Hvad kan man kalde kunst? Og i dette tilfælde hvad er forskellen på kunst og design?

Kunst er “en færdighed man behersker, en skabende virksomhed indenfor musik, film,  litteratur, etc. og de produkter som følger her af; bruges især om billedkunst”  Design er “et bestemt udtryk eller idé som har fået materiel form fx ved at blive tegnet, malet eller syet” … Det er forskellen i hvert fald i følge den danske betydningsordbog, om den har ret eller ej, må så være op til dig selv at vurdere.

Bliv inspireret

Trapholt er Danmarks eneste kunstmuseum for både billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Og det var nok lige præcis den kontrast der er mellem de smukke kunstværker på væggenene, Arne Jakobsens stole og Kay Bojensens aber, der satte vores (måske mest mine) tanker i gang.  Med den kontrast er det nemlig at man for alvor kan se hvordan linjen mellem kunst og design ikke længere er så tydelig som den har været. Det er måske også derfor at spørgsmålet om hvad er kunst, er så omdiskuteret og svært at finde et helt konkret svar på.

Men en ting er helt sikkert, sådan et besøg er ganske inspirerende og sætter helt klar en masse tanker i gang. Det er jo sådan nogle oplevelser, der gør at man udvikler sig som kunstner og kreativt tænkende væsen. Så er du kreativ eller bare har lysten til at blive det, så husk for pokker at tage ud i verdenen og bliv inspireret! Sæt nogle tanker i gang. Om du tager på museum, lytter til musik, eller går en lang tur er fuldstændig overordnet! Bare kom der ud, og nyd det der nu kommer til dig! – Det gjorde jeg!