Jeg så denne ide til et rejse spil i appen Pinterest, og tænkte den skulle jeg da prøve at lave! Og ideen fortjener simpelthen en deler (og en oversættelse) her på bloggen!

DIY Monsters Inc rejsespil var virkelig nemt at lave, og er så nemt at have med i tasken på rejsen, så der er underholdning til børnene på rejsen og når man kommer frem. Derudover er det et rejsespil, som børn i alle aldre kan være med til. Jeg har dog lavet nogle få ændringer, for at spillet kunne holde til lidt mere end bare en enkelt rejse.

img_2280
DIY rejsespil – Monsters Inc

 

Du skal bruge: pap, en tom dvd (eller bluray) kasse, saks, lim, en printer og evt. en  gammel CD/DVD som du ikke skal bruge mere.  

Sådan laver du dit Monsters Inc rejsespil:

Jeg har lavet nogle få ændringer fra den originale, for at spillet kunne holde til lidt mere end bare en enkelt rejse.

  1. Print som det første rejsespillet fra https://alwaysexpectmoore.com/2013/07/monsters-university-game-in-a-bluray-case.html. Spillet kan downloades og printes på almindelig kopipapir kvit og frit via et link du finder cirka midt på siden
  2. Lim spille pladen, brikker og pilen på et stykke pap, og klip ud. Bemærk at når du printer spillet passer pladen kun til en bluray-case, men hvis du ligesom mig kun ligger inde med en brugt dvd-case, så lad et par centimeter stå i hver ende af pladen, så kommer den til at passe perfekt til en dvd kasse også.
  3. Klip den runde skive med tal ud, og lim den på CD’en. Har du ikke en gammel CD liggende, kan du også lime skiven direkte på pap i stedet for.
  4. Sæt skiven i æsken, og lim pilen ovenpå. Så kan du stadig dreje på skiven, der skal bruges som terning (se evt billede nederst)
  5. Sæt spillepladen i kassen. og du er klar til at spille.
img_2282
DIY rejsespil – Monsters Inc

Rejsespillet Monsters Inc er den klassiske slå med terningen (her er det dog drej på skiven) og følg en rute rundt, den der først når mål vinder. Figurerne møder forskellige forhindringer på vejen – bemærk at disse står på engelsk, så de mindre børn har behov for at få dem oversat. Rejsespillet kan nemt spilles både i flyet eller i byen, da der ikke er nogen terninger der kan blive væk. Spillet er også god underholdning, når man er ankommet til destinationen.

Ligger du inde med mange brugte DVD kasser, CD’er og lignende, kan du lave flere og forære dem som en sjov lille kreative gave til børn, der skal på ferie.

 

God fornøjelse – og god ferie 

 

Credit til: https://alwaysexpectmoore.com/2013/07/monsters-university-game-in-a-bluray-case.html