Til sommerferien tager min familie og jeg på bilferie til Tyskland. Jeg er sikker på vi får en skøn tur, og for at spare lidt penge inden turen (og få ventetiden til at gå) har jeg haft gang i en masse DIY – gør det selv projekter, her i blandt underholdning til turen og til når vi kommer frem.

I skal nok få flere af mine DIY projekter til vores bilferie at se, men nu kan i lige til en start få et lille DIY rejse spil til børn. Et DIY rejse spil, der er så nem at lave (og spille) at selv de mindste kan være med. Et DIY rejsespil der ikke fylder mere end et par ekstra sokker, så det er også nem at have med i tasken når man skal på ferie – Jeg kalder det Monster bowling 🙂

img_2262
DIY Monster bowling rejse spil til børn

Du skal bruge: 6 korkpropper, en lille bold i træ (kan typisk købes til få penge i diverse hobbyforretninger, bolden skal helst være lidt mindre end en tennisbold), lidt maling og evt Posca tusser og en lillepose.

Sådan laver du dit DIY monster bowling rejsespil:

  1. Mal korkpropperne i de ønskede farver og lad dem tørre inden du maler monster øjne og mund med Posca tusser
  2. Mal bolden i ønskede farve, og lad den tørre inden du maler monster øjne og mund med Posca tusser.
  3. Færdig!! Du er nu klar til at spille eller lægge dit spil i en fin lille pose til rejsen.

Jeg brugte en lille stof brille pose til at kunne holde styr på monster bowling spillet under rejsen, men alt kan bruges

DIY Rejse spil – Monster bowling

Sådan spiller du DIY monster bowling

Rejsespillet DIY Monster Bowling kan spilles på mange forskellige måder

  • Som almindelig bowling hvor du sætter keglerne op med 1 “kegle” forrest, 2 i anden række og 3 kegler i sidste række. Her gælder det selvfølgelig om at få væltet alle “keglerne”
  • Du kan også spille med point og evt eksperimentere med forskelle opstillinger. Fx Hver spiller får 3 skud. Hver kegle man rammer giver 5 point, men rammer man yndlingsfarven får man 10 point. Spil 5 – 10 runder og den spiller med flest point har vundet.
  • Det kunne også være at hver enkelt kegle gav forskellige point. Fx grøn kegle giver 10 point mens rød kegle kun giver 5 point – her vil jeg dog anbefale at man skriver tallene på et stykke papir eller under bunden af hver kegle, for st huske hvor mange point hver enkelt kegle giver.
  • Mulighederne er mange, og det er kun din fantasi der sætter grænsen.

God ferie!