Et blogindlæg om at tage skridtet, og udstille sin kunst på Instagram.

Som kunstner er det vigtigt at kunne vise og promovere sin kunst på den rigtige måde. Men det kan være svært lige at finde ud af hvor man kan udstille, og hvordan man skal gøre det. Derudover kan det for nye kunstnere-to-be være utrolig grænseoverskridende at fremvise sine kunstværker. For mig blev Instagram den helt rigtige vej!

Så hvis du lige som mig er nået der til, hvor du har mod på at vise dine kunstværker og inspirere andre, så kan appen Instagram helt sikkert også være din vej frem til at udstille din kunst online!

billederframitonlinegalleripåinstagram
Billeder fra mit online galleri på Instragram

Instagram – dit online galleri – helt gratis!

Jeg har i lidt over 2 år haft en facebookside med ca. 50 følgere, de fleste af dem er familie og venner. Og det er ikke fordi, at jeg ikke er glad for, at de vil følge mig, men lad os bare være ærlige 50 følgere er ikke mange. Specielt ikke hvis den store drøm er, på sigt at kunne inspirere lidt flere og håbet er at kunne gøre lidt mere ud af det der kunst. Derfor oprettede jeg efter nytår en profil på Instagram.

I starten gik det stærkt. På cirka 40 dage, hvor jeg delte billeder af både nye og gamle tegninger og malerier, opnåede jeg at få 40 følgere.  Det er i gennemsnit 1 ny følger pr dag! Nu har jeg haft mit online galleri på Instagram i ca. 4 måneder, og er nået op over 100 følgere! Det er ikke fordi det nødvendigvis er mange, men jeg er taknemmelig for hver og en, ikke mindst fordi; Ingen af mine følgere er familiemedlemmer eller venner! Men i stedet andre kunstnere fra hele verden! Jeg har nu følgere fra Tokyo, Maldiverne og USA! Og rigtig mange af dem er fantastiske kunstnere, der inspirerer mig, samtidig med at jeg også har fået muligheden for inspirerer dem! Og det er for mig det vigtigste af alt.

Muligheder og fordele ved et online galleri

Instagram er blevet mit online galleri – og der er helt andre fordele og muligheder online end i et almindelig galleri!

 • Her er der mulighed for at vise alt fra igangværende projekter til helt færdige malerier og tegninger!
 • Dit online galleri behøver ikke bare være en kunst udstilling, tværtimod giver det mulighed for at vise hele processen fra tomt lærred til et færdigt kunstværk. Og selve det at man kan følge med i kunst processen og udviklingen, gør at man som kunstner kommer tættere på sit publikum og omvendt.
 • Det er ganske gratis! – med mindre du selvfølgelig vælger at bruge penge på at promovere dine opslag, koster det dig ikke en krone.
 • Skulle du være så heldig at sælge et maleri/kunstværk gennem dit online galleri på Instagram, skal du ikke betale provision, som man typisk skal når man udstiller på et alment galleri
 • Det er nemt at oprette en profil, og det kræver ikke godkendelse inden du kan udstille, tværtimod kan du komme i gang med at oprette dit online galleri med det samme.
 • Igen vil jeg slå et slag for muligheden for at blive inspireret og inspirerer andre kunstnere.
31676689_10216551785250043_1518654290736971776_n
Billeder fra mit online galleri på Instragram

Ulemper ved et online galleri

Ligesom når man udstiller i den virkelige verden, er der også nogle ulemper, eller i det mindste nogle ting man skal tage stilling til, og tænke over.

 • At sælge sin kunst via et online galleri/socialt medie er ikke umuligt, kun næsten! Ej, det kan i hvert fald være utrolig svært – Tænk på, at du ikke længere kun “udstiller” for de lokale, men derimod for hele verdenen!
 • Den online verden er svær at navigere rundt i – hvordan gør man, og hvad fungerer for mig? Sagen er at det er individuelt, og det kommer igen helt an på hvorfor du vælger at bruge Instagram som dit online galleri i første omgang.

Mine bedste råd til dig, der overvejer at bruge Instagram som dit online galleri

 1. Brug #hashtags – og gerne mange af dem! Hashtags er din “reklame” og måde at komme ud til andre kunstnere.
 2. Like og følg andre kunstnere og deres billeder – de fleste vil like og følge tilbage.
 3. Pas på! Der er mange derude, som kommer med tilbud om at genere følgere, eller promovere din profil, hvis bare du lige gør sådan og sådan! De fleste er fup og fidus, og gør ikke noget godt for dig i længden. – Hellere have få “rigtige” følgere, som mange falske.
 4. Hav tålmodighed – det tager tid og hårdt arbejde at få følgere på Instagram.
 5. Prøv dig frem – vær kreativ! Hvad der virker for dig, virker måske ikke for andre og omvendt.

 

Du kan få flere gode råd til at bruge Instagram og få flere følgere her.. 

Held og lykke! 

Du er selvfølgelig meget velkommen til at følge min blog og online galleri på Instagram og Facebook – Du kan også finde et direkte link nederst på siden.