img_1866-1
Masker – en vej i den personlige udvikling

Masker kan for nogle virke skræmmende, for andre er masker en flot udsmykning til hjemmet, ikke desto mindre kan det at være kreativ med masker være et led i den personlige udvikling. At være kreativ med masker, kan give en god refleksion over, hvem vi er som mennesker og hvilke “fiktive” masker vi bærer i vores hverdag, fx når vi skal til fest, går på arbejde, eller noget helt tredje.

At lave masker kan være en ganske almindelig hyggelig aktivitet sammen med børnene til fastelavn eller i ferien, eller det kan bruges som et led i den personlige udvikling. I dette blogindlæg har jeg fokus på hvordan arbejdet med at male masker, var et led i min personlige udvikling både som kunster og som menneske. 

Når du skal lave masker skal du bruge: 

  • En maske (Kan købes billigt hos cchobby.dk)
  • Maling og lim
  • Pynt: Det kan fx være pailletter, fjer, perler, pap, stof, servietter, eller hvad det lige tale  til dig.

Inden du går i gang med din personlige maske:

Inden du går i gang med din personlige maske er det vigtigt at du får tænkt over hvilken slags maske vil lave. Nu mener jeg ikke, at du skal tænke over på forhånd hvordan din maske skal se ud, men tænke over hvad det er for en slags maske du bærer, når du fx går på arbejde, eller tager i byen.

Vi tager alle fra tid til anden en maske på. Ofte er det ikke noget vi tænker videre over, vi gør det bare per automatik, ofte for at beskytte os selv. Derfor skal du spørge dig selv; Hvilken maske bærer du? og hvordan forestiller du dig den ser ud?

Er det svært? Måske syntes du det er svært at finde en situation, hvor du tog “maske på”. Syntes du det er alt for svært, kan du i stedet lave en maske, der fortæller lidt om hvem du er som person, og eller hvilken person du gerne vil være. Hvis du kunne tage din “drømme” maske på hvordan ville den så se ud?

Mit bedste råd: Vær kreativ, fold dig ud og vær ikke bange for at vise lidt af dig selv! 

img_1933-1
Masker – zentangle

At være kreativ med at lave masker, og hvordan det blev et led i min personlige udvikling

At lave min maske betød en kæmpe udvikling for mig både som menneske og som kunster.

I arbejdet med min maske gennemgik jeg en personlige proces, fordi jeg fik muligheden for at filosofere over hvilken maske jeg bar, og har båret over lang tid for at skjule en personlige smerte overfor andre. Men det viste mig også at den maske jeg bar, er i gang med at ændre sig. Derfor er min maske delt i 2 dele.

Den ene del (venstre side på billedet øverst) viser den maske som jeg har båret rundt på længst tid. En side som skjuler ting, og ud ad til udviser perfektion og kontrol. Den anden side (højre side på billedet øverst) viser den maske som er i rivende udvikling, og viser også den maske, som jeg ønsker, jeg kunne have modet til at vise mere andre. En del af masken som er mere mig, mere kunstnerisk, kreativ og glad side, som ikke er bange for eller skjuler ting.

Arbejdet med masken gav mig mulighed for at komme tættere på mine “masker” og fik mig til at indse, hvor vigtigt det er at have de her masker, og ikke mindst hvor vigtigt det er at de forskellige masker er i balance. Det gav min kunstneriske side et skub, og overbeviste mig om at det er helt ok, at alting ikke skal være perfekt! Det er helt ok bare at være mig. Og det bare at være mig, måske ligefrem er den bedste måde at komme frem i livet og i videre min personlige kunstneriske udvikling.