Påsken står for døren, og der skal pustes æg, påske pyntes, hygges, og der skal spises påskeæg. Men nu er der bare lige det uheldige, at det rent faktisk er mega hårdt at puste æg, og risikoen for de bliver tabt på gulvet og går i stykker er stor!

Så i år har jeg lavet DIY påske pynt til mine blomster. Det var nemt, og æggene kan ikke gå i stykker! Det betyder også at selv de mindste børn nemt kan være med!

img_1834
DIY påskepynt til blomsterne

Du skal bruge:

  • Flamingo æg
  • Acrylmaling
  • Bambuspinde
  • Øjne, poscatusser og piberensere
  • Lim

Sådan gør du:

Step 1: Mal flamingo æggene i de farver du ønsker, og lad dem tørre. Tip: brug gerne rigelig med maling, så kommer æggene nemmest til at ligne rigtige påskeæg.

Step  2: Klip piberenserne, og buk dem til ører. (OBS: Vær opmærksom på størrelsen på dine flamingo æg!  Til de små æg skal piberenseren klippes i 4 stykker, så er der til 2 sæt ører i en piberenser. Til de lidt større æg skal piberenseren kun klippes over i 2 stykker, ellers bliver ørerne for små)

Step 3: Prik 2 huller til ørerne med bambuspinden. Læg en lille klat lim i hullet, og sæt ørerne fast.

Step 4: Lim øjne på, og tegn næse og knurhår med poscatussen. Stik til sidst bambus pinden op i bunden af ægget.

Step 5: Du er færdig! Og er nu klar til at stikke dine påskeægge harer i dine blomster.

img_1836
DIY påskepynt til blomsterne

 Flamingo æg; et godt alternativ til selv at puste æg! 

Hvert år puster mødre (og fædre) landet over sig gule og blå i hovederne for at puste æg til påske til børnene de kan male på. Hver påske fortryder vi, men året efter gør vi det sørme igen! Det er en tradition, og den kan der ikke laves om på! 😉

Men helt seriøst! Måske skulle vi virkelig overveje det en ekstra gang, i hvert fald i det tilfælde at børnene gerne vil lave mere end et æg! Selvfølgelig syntes de fleste børn at puste æg processen er fantastisk, men i år puster JEG i hvert fald ikke mere end 2 æg!

Jo vi skal holde fast i traditionerne med at male påskeæg, men er det ikke okay at gøre processen lidt nemmere for dig selv?

I denne påske pynt DIY har jeg brugt flamingo æg, og der var ingen bøvl med pusten og røde hoveder. Og der var heller ikke nogen æg der kunne gå i stykker. Du kan altså nemt gøre påskeægge pustningen lidt nemmere for dig selv, ved at købe flamingo æg (og nej de er absolut ikke dyre!), og så måske “nøjes” med at puste 1 æg til hvert barn.

Derudover kan du nemmere få stor glæde af børnenes fine æg, da flamingo æg nemmere kan sættes på fx en blomsterpind, hænges op i en snor uden man skal være bekymret for de falder ned, eller blot lægge i dekoration uden man skal bekymre sig alt for meget om pilfingre.

Tip: Er du bekymret for om flamingo æggene går i stykker eller ikke holder så længe, kan du give dem en gang lak. Det er med til at forsejle malingen, og gør og flamingo æggene lidt mere holdbare.  

God fornøjelse og tak fordi du læste med!