Kender du det ? Man sidder og kigger på et tomt lærred. Hele dagen har hovedet været fuldt med ideer, men nu er hovedet tomt, og spørgsmålet “Hvad skal jeg male?” lægger på lur i baghovedet.

Det handler i bund og grund ikke om HVAD du skal male, men nok mere hvordan skal man kommer i gang! Du behøver ikk altid have en plan for hvad du skal male. Har du overvejet bare at finde malerpenslerne frem og så komme i gang i stedet for at sidde her og kigge på din telefon (computer, tablet etc. Eller hvad du nu læser det her på!) Måske har du allerede fundet malerpenslerne og maling frem? Super! Så er du da kommet et lille skridt af vejen!

img_1572
“En ko” Et resultat af en af de dage hvor jeg ikke vidste hvad jeg skulle male

Du må huske på at male handler nødvendigvis ikke om hvad du skal male, men om at komme i flow. Du ved den der tilstand hvor man næsten svæver helt ind i maleriet, og kan give slip på alle sine tanker og virkeligheden omkring en.

At komme i flow kan gøres på mange forskellige måder, nogle har nemt ved det, nogle har svært ved det og andre har aldrig prøvet det før.

Du behøver ikke male noget der ligner noget!?

En af de største forhindringer for mig for at komme i flow var at jeg gerne ville imponere andre, og male noget som var livagtigt og lignede virkeligheden. Men den dag jeg gav mig selv lov til “bare at male”, den dag kom jeg i flow. Og det var fantastisk, afslappende, og gav mig et helt andet maleri. Et jeg både var stolt af, men også et maleri der indeholdt store dele af mig, et mere personligt maleri.

Men hvad gjorde du så? Hvordan kom du i flow?” sidder du måske og tænker

Først og fremmest; lad os sætte helt fast, du kan ikke bare lige sådan komme i flow, fordi at det er noget du har besluttet, det kommer helt af sig selv, men der er måder der kan fremme tilstanden, og det er ikke sikkert de virker for dig, men jeg vil stadig gerne fortælle hvad der virker for mig.

Når jeg har siddet længe og gloet på det tomme lærred, og jeg kan mærke der ikke rigtig kommer noget til mig, men jeg alligevel har stor lyst til at male. Så vælger jeg 2 el 3 farver ud (altså over sort og hvid). Ligger lærredet ned og “splatter” maling på. Simpelt, men det handler om at komme i gang! Nu er det ikke længere et tomt lærred der stirrer, men en baggrund med farver som talte til mig da jeg startede.

img_1732
“Et får” Endnu et maleri fra en dag med flow

Jeg lader lærredet tørre et kvarters tid, mens jeg laver en god kop te. Musik i ørerne, også sætter jeg mig ned. Tager en dyb indånding og får ro på. Det første der falder mig ind når jeg kigger på lærredet igen, starter jeg med at male. Det kan være, at jeg er kommet i tanke om en oplevelse, eller noget andet som har inspirere mig. Naturen, livet, et dyr, mennesker, andres kunst, det kan være hvad som helst. Det er ikke sikkert, at det er her mit maleri ender, men så er jeg i gang. Og min oplevelse er at det at komme i gang ofte er det som i bund og grund er problemet. Så kom op af sofaen, eller hvor du nu ellers sidder og kom i gang! 😉 Vælg 2 farver som taler til dig og det humør du er i lige nu, og få noget på det tomme lærred, så skal det nok holde op med at stirre på dig 😉

 

God fornøjelse 😉

PS: Mangler du stadig i ideer? Så er du velkommen til at få inspiration på min Instagram eller Facebook side.

PPS: Du er også velkommen til at læse mit blogindlæg “hvad skal jeg tegne” hvor jeg har samlet et par gode ideer og tanker omkring dette også. Og selvom der står “tegne” kan ideerne sagtens bruges af dig som maler 😉

UNIK KUNST TIL DINE VÆGGE

Kan du lide hvad du ser? og er du interesseret i unik kunst til dine vægge? Så vil jeg anbefale dig at tage et smut forbi min Instagram @artndecorationblog eller min facebook Art´n´decoration by Lærke Emilie, hvor du finder et stort udvalg af unik kunst. Her er du også meget velkommen til at skrive en PB for pris, størrelse, og evt flere billeder af det maleri, der har fanget din interesse. Har du selv et ønske til et maleri? Så er du også meget velkommen til at sende en PB med ønsker til motiv, størrelse og farver, ganske uforpligtende. Jeg er frisk på en udfordring!