Et DIY Akvarium er et godt fælles krea-projekt for både forældre og børn, store som små. Herhjemme brugte vi meget tid på at snakke om hvilke havdyr og planter som skulle bo i vores akvarium, og samtidig læste vi bøger om havdyr. Så det både blev en lærerig og kreativ proces om havdyr og planter. Har du ikke lyst til at investere en formue i bøger kan du evt låne på biblioteket, eller måske finde nogle i genbrugen.

img_1123
DIY AKVARIUM

Du skal bruge: en skotøjsæske, maling, selvtørrende ler, (kan købes i Tiger, og andre hobby butikker, et billigere alternativ kan være at lave trylledej) limpistol, evt. øjne, glimmer og andet pynt

  • Form havdyr og planter i det selvtørrende ler, uanset hvad du vælger at lave figurerne i er det en god idé at lave figurerne først da de ofte skal bruge noget tid på at størkne. I  fx lave fisk, koraller, vandmænd, søstjerner, krabber, eller finde inspiration i en bog. Når figurerne er tørre kan du male dem, sætte øjne på, og evt pynte dem med glimmer og andet. Til vandmændene har vi brugt piberensere, som er limet på under bunden. OBS: Man kan undlade at lave dyr og planter og i stedet bruge børnenes plastik dyr.
  • Mal kassen indvendig i ønskede farver. Har man lyst kan man pynte med glimmer, pailletter, eller hvad man nu har i gemmerne.
  • Lad malingen tørre, også er havdyr og planter klar til at flytte ind. (Du kan lime planterne fast med limpistol, så vælter de ikke så nemt.)
  • I vores akvarium flyttede nogle af min søns plastik legedyr også ind, og 2 af dem satte vi fast med snor i toppen af papkassen, så det ligner de “svømmer”

 

BONUS: Kan også bruges som en rigtig fin kreativ gave til børnene. Køb nogle små plastik havdyr, og put dem i en fin æske sammen med lidt maling, pensler, pailletter, og måske en bog om havdyr, eller hvad du nu lige kan finde på. En rigtig nem kreativ og forholdsvis billig gave til børnene, som de nemt ville kunne få meget tid til at gå med.

Flere kreative DIY til leg og læring med børn:

 

Tak fordi du læste med!

Du kan se flere af mine DIY´s lige HER eller tage et kig på min facebook Art`n´Decoration by Lærke Emilie