Den indre kritiker er noget pis! Den lille stemme der siger “du er ikke god nok” “alle de andre er meget bedre” skulle da bare tage at holde sin mund!

Okay måske er det lidt hårdt sagt, men sagen er at vi altså har en tendens til at være for hårde ved os selv, og det er altså uanset om man er kunstner eller ikke er.

Den indre kritiker

Som medlem af diverse Facebook-grupper indenfor kreativ maling ser jeg virkelig ofte at folk sammenligner, og kritisere. Ikke at der også findes mennesker med fornuft som kan give konstruktiv kritik, det gør der skam, men gang på gang oplever jeg at der er folk som bare kritisere. De fleste der gerne vil vise deres arbejde og have gode råd ønsker at få konstruktiv kritik og ikke få smidt dårligdom i hovedet, bare rolig det skal vores indre kritiker nok klare for os. Og selvfølgelig skal folk have lov til at sige deres mening om de ting man laver, men det kan man altså sagtens sige på en konstruktiv måde, ellers bør man virkelig ikke sige noget som helst! Og det gælder selvfølgelig ikke kun på de sociale medier, men også in real life, og kaldes forresten almindelig pli!

Min indre kritiker skal i hvert fald nok fortælle mig, at det jeg kan ikke er godt nok, men faktum er at det jeg kan, det kan du ikke, og omvendt. Hvert penselstrøg er unikt, uanset hvad din indre kritiker siger!

Det vil jeg prøve at huske på, og det syntes jeg også du skal gøre.