Uanset om det er efterårsferie, juleferie, vinterferie, påskeferie eller sommerferie, så er FERIE lig med hygge, lange gå ture og ture på legepladsen, udflugter og masser af kvalitets tid. Men også lig med massere tid til kreativ. Så her får i 11 idéer til kreative sysler med børn i ferien, og de fleste kan man sagtens tage med udenfor, hvis det er godt vejr. 

 1. Krympeplast; smykker, nøgleringe, små skåle, magneter, både tiger og søstrene grene har ofte nogle pakker med motiver til næsten ingen penge

  Krympeplast
 2. Fimoler; – Man kan lave alt muligt i fimoler, og det er forholdsvis nemt at arbejde med. til børn kan jeg anbefale leret fra Tiger, er nemt at arbejde med (bonus da det opfører sig  næsten som almindelig modellervoks, og sviner det heller ikke særlig meget, som fimoler godt kan gøre). Et andet alternativ kan være Foam Clay, eller Foam Dough der også er lufttørrende, og meget nemt for børn i alle aldre at arbejde med.
 3. Perler; – Man kan lave utrolig mange ting
  Hama perler

  med perler fx HAMA perler til at lave perleplader, almindelige perler til at lave fine smykker, eller de kan bruges til at lave drømmefangere. (Ofte kan både HAMA og alm. perler købes billigt i både tiger og søstrene grene) I kan fx lave disse Nemme DIY Sommerfugle i HAMA perler  eller i kan lave hårpynt med HAMA perler 

 4. Male på sten og strandskaller; – Hvis man alligevel skal ud og gå en tur på stranden eller i skoven, kan man nemt fordrive tiden med at samle sten og skaller. Når børnene (eller forældrene) har brug for lidt ro, kan både børn og voksne være kreative og male på sten. Brug alm. akryl maling, eller POSCA tusser, jeg kan bestemt anbefale POSCA, da de ikke smatter ud over det hele, og de ikke fylder særlig meget i en rejsetaske. TIP – Man kan nemt lave fx memory spil eller kryds og bolle.
 5. Tekstil farve: Lad børnene designe deres egne t-shirts eller frugtposer til skole/børnehave – T-shirts kan ofte købes billigt i H&M, Jeg kan igen bestemt anbefale at man bruger lidt ekstra penge og køber et sæt med POSCA tusser, da de kan bruges til stort set alt, og er nemme at bruge også for børn.  En billigere løsning er at købe et sæt med tekstil farve eller tekstil tusser (disse kan nogle kan købes i tiger) Man kan også lade børnene designe deres egne frugtposer, Læs mere her hvor nemt det kan gøres.
 6. Funloom; de populære elastik armbånd, nemme og hyggelige at lave.
 7. Qixels; lidt ala HAMA perler, meget populære blandt de lidt ældre børn
 8. Lave pompon dyr; at lave pomponer er utroligt nemt for børn i alle aldre. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Man kan nemt med lidt piberensere, knapper eller øjne få lavet en hel masse spændende fantasidyr.
 9. Klippe klistre; Herhjemme er det en meget brugt aktivitet. Min søn elsker at klippe klistre. Gem en gang reklamer, avisen eller et ugeblad, og lad børnene klippe i dem. Lad børnene klistre deres udklip på ting som fx en skotøjsæske, et lærred eller bare i et hæfte.
 10. Tegne: Købe en malebog eller en aktivitetsbog,
  malebog købt i 117 ting til 5,-

  det er noget de fleste børn kan få en del tid til at gå med. Vil du ikke bruge penge på en malebog, kan man også nemt finde utrolig mange spændende og populære motiver på nettet man kan printe.

 11. Trylledej: Hvis man ikke vil ud og investere i selvtørrende ler, er trylledej (el. saltdej) noget billigere, og kan nemt laves med ting man allerede har i hjemmet, da det kun kræver salt, mel olie og vand. Se opskrift her.. Det er dog lidt sværere at få til at holde i længden, da det nemt sprækker i ovnen, og man skal være meget opmærksom på at få dejen bagt længe nok. Opskrift på trylledej og fremgangsmåde: 2 dl mel, 1 dl. fint salt, 1 spsk. olie, 1 dl. vand, blandes til en blød dej, næsten som modellervoks. Lav figurer – bages i 4 timer ved 100 grader. VÆR OPMÆRKSOM; Tykkere figurere skal have længere tid.

Gør ferien meget sjovere!

“Jeg keder mig! ” “Hvad skal vi lave?!”

Hvis du har børn har du helt sikkert hørt de udtalelser mere end en gang i din ferie! Med en børne kreakasse bliver det nemt at vende feriens kedelige (måske regnfulde) lange dage. Du kan sagtens købe en børne krea kasse, men du kan også vælge at spare penge og lave en selv – Få idéer til din DIY/lav selv børne kreakasse her

+Bonusaktiviteter! 

Når man er kreativ bliver der konstant ved med at dukke nye idéer op til kreative aktiviteter man kan lave med sine børn i ferien på de regnfulde dage, men også kreative udendørs aktiviteter. Dem har jeg samlet her under bonusaktiviteter. Jeg vil så vidt det er muligt opdatere listen med nye idéer, så du altid kan finde inspiration.

 1. DIY aktivitet for børnene: – Lav en båd af brugte mælkekartoner.
 2. Leg og lær – DIY Lav selv mobiltelefon
 3. Bladskåle i selvhærdende ler 
 4. Stringart – Det er sjovt og nemt! 
 5. Papirfolding FRØER
 6. DIY Akvarium, en lærerig og kreativ proces!
 7. DIY Bilvask til legetøjsbiler

 

Skal i på bilferie? Her er massere af inspiration til underholdning på bagsædet.

 

Husk du kan se meget mere på min Instagram @artndecorationblog og min Facebook side Art´n´Decoration by Lærke Emilie