Spar penge og lav nemt selv dit legetøj til hunden (eller fuglen)

img_0979

Hundelegetøjet/Fuglelegetøjet er lavet ude af et par gamle t-shirts og et gammelt lagen (men alt stof kan bruges) Til fuglelegetøjet er der brugt yderligere en kæde (trukket igennem rebet) og 3 pinde genbrug fra et andet stykke fuglelegetøj.

  1. Klip stoffet i 4 lige lange strimler. Tip; Jo bredere du lavere strimlerne jo bredere bliver dit reb, ligeledes jo længere du kan lave strimlerne job længere bliver rebet. (se billede 1)
  2. Slå en knude for enden, der binder alle strimlerne sammen, og læg knuden ned ad, så hver strimmel peger i hver sin retning (op, ned, og ud til siderne) Fold 2 af strimlerne (op og ned) hen over de resterende 2 (se billede 2)
  3. De resterende 2 strimler foldes over og føres ind i det “hul” der danner sig mellem de første 2 strimler. (se billede 3)
  4. Træk i alle 4 strimler, så knuden strammer godt til. Gentag til rebet har den længde du ønsker, afslut med en knude. Tip: Læg strimlerne på et bord og Sørg for at dine strimler hele tiden peger i hver sin retning (op, ned og ud til siderne), så er det nemmest at holde styr på dem:

img_0980

Jeg fik lavet 2 stk hundelegetøj, og 1 stk fuglelegetøj til vores dværgpapegøje, der elsker at tygge i reb. Det kostede kun en gammel slidt t-shirt og et lagen der alligevel bare skulle smides ud, men nu blev det genbrugt, og dyrene får god glæde af det. Det er helt sikkert noget jeg vil gøre næste gang hunden (eller fuglen) trænger til nyt legetøj, (eller bare skal forkæles)

Inspiration, hjælp, og idéen er fra http://www.idenyt.dk/kaeledyr/hund/lav-spandende-hundelegetoj-af-gamle-t-shirts/  der i øvrigt også har en super god vejledning.