DIY “Do it yourself”, at være kreativ og skabe et personligt forhold til dine ting store som små. DIY handler i høj grad om at udfordre din kreativitet, og samtidig spare penge og skåne miljøet. DIY handler også i stor grad om genbrug, at gøre gammelt til nyt, og udnytte de ressourcer man har til rådighed. Men derfor er der stadig nogle ganske lavpraktiske ting som er gode at have inden man går i gang.

Praktiske ting at have for at “gøre-det-selv”

  • En saks (evt. også en hobbykniv)
  • Lim, (det er en go idé både at have sekundlim, hobbylim, og limpistol)
  • Lineal eller målebånd
  • Værktøj – hammer, søm og skruer, sav, skrue- og bore maskine, (hvis du altså vil i gang med større møbel projekter)
  • Symaskine (til sy-projekter, som fx nye gardiner, puder etc)

Andre ting som kan være gode at have liggende: garn, pap, decoupage papir (fx gammelt gavepapir, servietter, etc), og akrylmaling.

OBS: Man skal selvfølgelig vurdere hvad man har behov for, alt efter hvad man vil i gang med. Lad vær med at fare ud og købe en ny symaskine eller en masse pap, hvis du ikke tænker du vil få brug for det på sigt. Brug gerne det du allerede har liggende (hvis du har noget der kan bruges).

 

DIY

Gode råd til at komme godt i gang med DIY 

  • Søg inspiration og gode råd! Brug facebook grupper, der findes mange grupper på facebook hvor man både kan søge inspiration til sine projekter og få en masse gode råd, på den måde kan du undgå at lave alt for mange dumme fejl. Er du ikke så meget til grupper kan du nemt finde inspiration og hjælp både via google og Youtube, eller via appen Pinterest.
  • Brug genbrugen, og billige hobbybutikker som fx tiger eller søstrene grene. Ofte kan man i genbrugen finde rigtig mange fine ting, og det er uanset om det er decopage, smykker, møbler eller tøj. De billige hobby butikker har oftest nogle gode basisvarer til billige penge, fx akrylmaling, og lim (selvfølgelig er det ikke alt i disse der er den bedste kvalitet, men til en start, og alt efter hvad du skal lave, kan det være en god billig måde at komme i gang på) Her kan du også finde rigtig mange gode idéer til nye projekter.
  • Gem, gem, og gem! syltetøjsglas, nutellaglas, gavepapir, gamle smykker, gamle møbler, alt kan bruges, når der skal sættes et nyt præg på boligen. Brug noget du allerede har i forvejen, og tænk ud af boksen, kun fantasien sætter grænser!

 

Rigtig God fornøjelse! 🙂