Et af sønnens største ønske til jul var spionudstyr. Meeen skal man købe spionudstyr i fætter br koster det kassen! (Og jeg havde desuden købt hans julegave) så jeg måtte i gang med at tænke kreativt. En hurtigt søgning på google gav hurtigt mange idéer, og her får i så resultatet.

Som spion/detektiv-kuffert brugte jeg en gammel trækuffert (sådan en til maleting med små rum) andre muligheder kunne være en pap kasse, eller en gammel taske (man kan evt. kigge i den lokale genbrugsbutik) Min trækuffert fik en gang maling, og indeni klistrede jeg en slags spion computer på med billeder fundet på nettet. Udenpå lavede jeg et “spionmærke” med selvklæbende folie.

INDHOLD DIY SPIONKUFFERT 

img_0329
DIY spionkuffert indhold
  • små æsker til beviser
  • notesbog
  • lille bog med mistænkte
  • “laserfingre” (diskofingre fra tiger)
  • kuglepenne, og penne med usynlig blæk (tys tys penne fra tiger)
  • løgnedetektor (nøglering fra tiger)
  • Fingeraftryksting – fingeraftrykspulver (en gammel øjenskygge) fingeraftryksbørste (makeup børste) fingeraftrykstape, stempler (bogstaver og stempler fra tiger)
  • DIY Bog med hemmeligt rum
  • Hemmelig agent kort, og lille bog med billederne jeg havde klistret på indeni kufferten.

Mange af tingene havde jeg i forvejen, men meget er købt i tiger, og jeg har nok alt i alt brugt mellem 100 – 150 kr. på det.

ANDRE TING MAN KAN PUTTE I SPIONKUFFERTEN: legetøjs pistoler, en lommelygte, legetøjs telefon, lege nøgler, håndjern, falsk skæg, andet udklædning, lup, tegneting eller opgavebog, eller hvad man nu lige kan finde på.

OPSKRIFT PÅ DIY BOG MED HEMMELIGT RUM: 

Du skal bruge en gammel hardback bog. Skær siderne ud i en firkant (ca 1-2 cm inde i bogen) med en skarp hobbykniv. Vær opmærksom på at skære lidt ud af gangen, da papiret nemt vil knække. Lim til sidst det resterende af bogens sider sammen med et godt lag hobbylim. Når de er tørre vil siderne være stive, og dit hemmelige rum er skabt. For et lækkert “finish” har jeg brugt rød selvklæbende folie på bogens hårde side, og i bogens bund.

DIY SPIONKORT: 

img_0322

Spionkort fundet ved en søgning på google. Jeg har herefter fundet et billede af min søn, og sat det hele sammen i word. Derefter printet det ud, klippet til, og lamineret.

Min søn fik spionkufferten i julegave af julemanden/nissen. Han er 6 år gammel, og blev bare rigtig glad og stolt.

Det er en forholdsvis billig DIY gave til børn alt efter hvor meget og hvad man selvfølgelig vælger at putte i spionkufferten. Det er forholdvis nemt at gå til, og tager selvfølgelig en smule tid, igen alt efter hvor meget energi man vil bruge på det.

Flere idéer til DIY lav-selv gave til børn:

God fornøjelse.

PS; Hvis du har lyst må du meget gerne give et like til min facebookside, så ville jeg blive glad 🙂