Farve eller ej? Om man skal lægge farve på sine tegninger syntes jeg altid er en svær beslutning. Farve kan give tegningen mere liv, men kan også ødelægge enkeltheden og udtrykket. Specielt ved blyantstegninger syntes jeg valget er svært, skal eller skal jeg ikke? Jeg er personligt altid en lille smule bange for at ødelægge hele tegningen. Det er jo altid træls at ødelægge en tegning man har brugt lang tid på, og som rent faktisk er rigtig fin uden farve.

Her er et eksempel.

Jeg syntes egentlig at blomsten uden farve var rigtig fin og enkel, og jeg var meget i tvivl om jeg skulle lægge farve på. men da blomsten fik farve på, gav det bare liv i tegningen, men også et helt andet udtryk.

Blomst inden farvelægning
Blomsten malet med akvarel

Efter lang tids overvejelser valgte jeg at lægge farve på blomsten, og jeg er også godt tilfreds med det færdige resultat. Blomsten fik det liv den fortjente!

Mit bedste råd til andre kunstnere og tegnere derude – og til mig selv, næste gang jeg skal beslutte om min tegninge skal have farve eller ej:

Gå efter din egen intuition! Mærk efter inde i dig selv, og gør så det du føler for. Lad vær med at være bange for at ødelægge det. Og sørg så altid for at have de rigtige farver hjemme. Har du kun farver som ikke matcher dine farveønsker til tegningen, så vent til du har mulighed for at købe det. Det gør en stor forskel om de farver man har er de helt rigtige i forhold til det man har i tankerne.