Til påske eksperimenterede jeg med at lave hjemmelavet ler, det mislykkedes en smule. Jeg brugte dengang kartoffelmel i dejen, og den ler jeg fik ud af det blev en klistret masse, der ville klaske sammen. Jeg kunne ganske enkelt ikke få formet nogle figurer.

Men nu har jeg prøvet igen, så her får i den lovede update!

Brug majstivelse! Leret bliver meget nemmere at arbejde med og klasker ikke sammen. Ja jeg fik rent faktisk hele 2 figurer ud af det. Dette ler er dog stadig ikke egnet til børn. Det bliver hurtigt en smule tørt at arbejde med, og smuldre lidt. Jeg valgte at tilsætte lidt vand indimellem, og brugte også vand til at glatte lidt ud og sætte sammen, det fungerede meget godt, men er som sagt ikke særlig børnevenligt.

Her kommer lige opskriften igen, hvis nogle ville prøve det af selv!

Opskriften jeg brugte var:

  • 2 dl natron
  • 1 dl majstivelse (el. kartoffelmel (kan jeg dog ikke anbefale)
  • 1 1/2 dl vand

Massen opvarmes ved middel varme i en gryde og røres godt rundt. Læg derefter massen på et skærebræt med en VÅD klud over til den er afkølet, den herefter klar til brug. De færdige figurer bages i ovnen ved 100° i ca. 2 timer til de hårde.

Mine figurer efter bagning

Jeg malede derefter mine figurer med akrylmaling, de blev rigtig fine.

OBS; Brug ikke vandfarve eller akvarel! Dette ødelægger dine figurer, da leret ikke tåler vand!

Følg med på Facebook: Art’n’Decoration by Lærke Emilie 

Eller find mig på Instagram: søg efter @artndecorationblog.com