I dag har jeg hygget med at prøve at lave ler selv, og det skal bestemt afprøves igen.

Opskriften jeg brugte i dag var:

  • 2 dl natron
  • 1 dl majstivelse (el. kartoffelmel)
  • 1 1/2 dl vand

Massen opvarmes ved middel varme i en gryde og røres godt rundt. Læg derefter massen på et skærebræt med en VÅD klud over til den er afkølet, den herefter klar til brug. De færdige figurer bages i ovnen ved 100° i ca. 2 timer til de hårde.

Jeg brugte i min “dej” kartoffelmel, og det får altså en noget underlig konsistens at arbejde med. Massen var meget klistret, og de fleste af mine figurer mislykkedes, da de havde tendens til at klaske sammen. Jeg tænker, at jeg i nærmeste fremtid vil prøve igen, men bytte kartoffelmel ud med majsstivelse, og se om det måske fungerer bedre, (det vil der selvfølgelig komme en update omkring).

 

12788220_10208904056021592_893065488_n

Dette blev så dagens pæneste kreation, et par fine påskeæg, som jeg efter bagning har malet med akrylmaling.

Senere prøvede jeg at lave hjemmelavet ler igen, og prøvede denne gang at bruge majsstivelse i stedet for kartoffelmel. Læs hvordan det gik her! PS anbefaler at du læser denne inden du gå i gang med projekt hjemmelavet ler! 

LIKE og Følg med på Facebook: Art’n’Decoration by Lærke Emilie 

Eller find mig på Instagram: søg efter @artndecorationblog.com