Lidt om min opstart på online tegnekursus.

2016 – Når man står gang på gang sidder med den her følelse af, at det man sidder og maler/tegner kunne blive så meget bedre, hvis man bare fik en lille smule undervisning, eller værktøjer til hjælp, så gælder det om at finde det tilbud som passer bedst til lige præcis dig! Jeg har gået på AOF og fået krea-undervisning (helt ærligt er det ikke noget at prale vanvittig meget af, men vores lærer kunne da altid diske op med en god idé) Senere har jeg gået et par måneder på en Daghøjskole, hvor jeg desværre også kun fik meget lidt undervisning i billedkunst. Jeg har derfor aldrig modtaget nogen decideret undervisning i teknikker, farvelære og alle de andre ting, der er en fordel at vide, når man tegner/maler.

Da jeg en formiddag i december sidder med min computer og søger efter tegnekursuser, var det ikke nemt, at finde noget der passede til mig. Jeg havde rent faktisk en del kriterier. Da jeg er psykisk syg, har jeg ikke altid har samme overskud som andre til at komme ud af min dør, nye ting kan gøre mig angst, og ikke mindst skulle økonomien også passe. Derfor faldt valget på et online tegnekursus. Det tog mig lidt tid at tage beslutningen om at melde mig på kursuset, men jeg har bestemt ikke fortrudt. Det giver mig så meget at få lært de rigtige teknikker, og jeg har på bare 2 lektioner fået udforsket nye måder at tegne på. Og fået mine streger til at give lidt mere mening.

Kursuset er bygget op sådan at jeg kan sætte mig med det, når tiden og overskuddet er til det. Jeg følger hver lektion ca 3 videoer af 30 min. Derefter følger der nogle opgaver som jeg skal fuldføre og øve. Når jeg føler at jeg ikke får mere ud af lektionen er der til hver lektion en opgave der skal løses, og sættes ind på en feedback side, hvor “læreren” giver os feedback og fortæller hvad der vil være en fordel for mig at “øve” inden jeg fortsætter med næste lektion. Det fungerer super godt for mig. Det kan selvfølgelig godt blive en smule tørt, når man sidder og skal lære der her teknikker, men det er det hele værd, når man kan se at det hårde slidsomme arbejde lønner sig i den sidste ende.

Inspirationsbilleder fra Lektion 1 og 2, der er vel bestået!